Kan Jérémie Boga de volgende stap zetten bij Atalanta?

Sport | Na een periode van drie seizoenen bij Sassuolo zette Jérémie Boga een stap voorwaarts door zich bij Atalanta aan te sluiten, dat het zondag om 20u45 opneemt tegen Inter. Kan hij Atalanta dit seizoen naar een hoger niveau tillen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atalanta betaalde maar liefst 22 miljoen euro (dat via bonussen nog kan oplopen tot 24 miljoen euro) voor Jérémie Boga, die overkwam van reeksgenoot Sassuolo. De 25-jarige flankaanvaller zette zo na 3,5 jaar een stap vooruit door voor een club te kiezen die jaarlijks meestrijdt voor een plaats in de top drie en zich ook in Europa toont.

Doorgestuurd bij Chelsea

Boga zette zijn eerste stappen bij het Franse ASPTT Marseille, waar hij al snel werd opgemerkt door de Franse topclubs. Toch was het Chelsea dat hem op twaalfjarige leeftijd wist aan te trekken en zes jaar later maakte hij er zijn debuut voor het eerste elftal. De grote doorbraak bleef echter uit en Boga trok de jaren nadien op huurbasis naar Stade Rennes, Granada en Birmingham City.

Daar deed hij het best goed, maar toch zag Chelsea niet echt toekomst in hem. Hij besloot om in de zomer van 2018 voor 10 miljoen euro definitief de overstap te maken naar Sassuolo. In Italië toonde hij zich al snel. Boga wist door zijn techniek, snelheid en onvoorspelbare dribbels de Italiaanse verdedigers het leven zuur te maken. In 2020 wist hij in 35 wedstrijden 11 keer te scoren en 2 assists uit te delen.

Een nieuw systeem

Atalanta duwde in de zomer al door voor een transfer, maar Boga bleef nog enkele maanden bij Sassuolo. Dit seizoen vlotte het niet echt voor hem, mede door een voedselvergiftiging en een dijbeenblessure. Daardoor startte hij slechts acht keer in de Serie A. Atalanta zal wel nog even moeten wachten vooraleer de speler zijn debuut kan maken. Hij werd immers opgeroepen voor het nationaal elftal van Ivoorkust, dat actief is in de Afrika Cup. Hij zal ten laatste 7 februari van de partij zijn bij Atalanta. Bij de Ontembare Leeuwen kon de 25-jarige Boga zich nog niet doorzetten en speelde hij nog maar zeven interlands. Met één goal was hij ook nog niet al te succesvol. Pikant detail: het was Marc Wilmots die destijds voor het debuut van Boga bij Ivoorkust zorgde.

Bij Atalanta zal Boga zich ook moeten bewijzen en hij zal zich moeten aanpassen aan het tactisch concept van Gasperini. Boga zal wellicht in een meer centrale positie steun moeten bieden aan centrumspits Duvan Zapata. Met zijn snelheid, dribbels en diepgang moet hij zo ruimte creëren voor de spits. Op zijn 25ste staat Boga voor een belangrijke fase in zijn carrière. Atalanta haalde hem voor zijn creativiteit en de Ivoriaan moet aantonen dat hij die recordsom – Boga is de duurste ingaande transfer ooit van Atalanta – waard is.

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de 22ste speeldag in de Serie A:

Zaterdag 15 januari

Zondag 16 januari
Maandag 17 januari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top