De 22ste speeldag in de Jupiler Pro League met Anderlecht-Standard en het debuut van Schreuder

Sport | De Jupiler Pro League hervat de debatten na een korte winterstop. Op zondag staan er meteen twee topaffiches op het programma. RSC Anderlecht ontvangt Standard, terwijl Royal Antwerp FC het opneemt tegen Sporting Charleroi. Door de oprukkende omikronvariant zullen er ook deze speeldag geen fans aanwezig zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AA Gent opent vrijdag om 20u45 met een thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk. Beide ploegen waren goed op dreef eind 2021 en zij willen 2022 goed starten. De Buffalo’s hebben drie punten meer dan de Kerels. Op zaterdag om 16u15 ontvangt Oud-Heverlee Leuven KV Mechelen.

Om 18u30 is er het duel tussen Seraing en Union SG, die afgelopen zomer promoveerden. Seraing stelde onlangs Jean-Louis Garcia aan als nieuwe trainer en hij moet de club in Eerste Klasse A houden. Bij de fiere leider is het uitkijken naar aanwinst Kacper Kozlowski. Brighton & Hove Albion trok hem aan voor 10 miljoen euro en stalde hem meteen in het Dudenpark. Kan hij zich doorzetten onder Felice Mazzu?

Eerste match van Schreuder

Op hetzelfde ogenblik nemen Zulte Waregem en KV Oostende het tegen elkaar op aan de Gaverbeek. Beide ploegen trokken de nodige aanwinsten aan, Dion Cools en Timothy Derijck bij Essevee en de kustploeg wist onder meer Kyle Duncan en de Japanner Tatsuhiro Sakamoto vast te leggen. De twee clubs hopen met de aanwinsten een beter tweede deel van het seizoen af te werken.

Club Brugge sluit zaterdag om 20u45 af tegen STVV. Bij Blauw-Zwart verkaste trainer Philippe Clement naar AS Monaco en werd Alfred Schreuder aangesteld. Met Tajon Buchanan kwam er ook een nieuwe flankaanvaller bij en hij zal mogelijk de geschorste Noa Lang vervangen.Bij de Kanaries zagen ze dan weer sterspeler Yuma Suzuki terugkeren naar Japan. Coach Bernd Hollerbach hoopt deze maand op de nodige versterking.

Belgische klassieker

Zondag nemen Antwerp en Charleroi om 13u30 het tegen elkaar op. De Great Old wil Charleroi een forse tik geven. De Zebra’s zagen met Shamar Nicholson hun topspits voor 10 miljoen euro naar Spartak Moskou verhuizen. Kan onder meer Vakoun Bayo die leemte opvullen? Charleroi staat zevende en heeft vijf punten minder dan Antwerp.

Om 16u15 is het de beurt aan Eupen en Cercle Brugge. De thuisploeg is de laatste maanden in vrije val, terwijl Cercle Brugge bijzonder sterk bezig is. Het eindigde 2021 met een zege in de Brugse derby. Om 18u30 staat dé topper van deze speeldag op het programma. Anderlecht ontvangt een gehavend Standard. De Rouches moeten ervaren krachten als Selim Amallah, Collins Fai (beiden Afrika Cup) en Merveille Bokadi (geschorst) missen. Anderlecht moet het zonder Christian Kouamé (Afrika Cup) doen. De Brusselaars eindigden 2021 met een 16 op 18 en willen verdergaan op hun elan, terwijl Standard momenteel voor het behoud knokt.

De 22ste speeldag wordt afgesloten met een thuiswedstrijd van KRC Genk tegen Beerschot. Beide ploegen moeten winnen als ze hun doelen willen bewerkstelligen. Genk wil nog een Europees ticket afdwingen en Beerschot hoopt dat het met aanwinsten Dante Rigo en Felipe Avenatti de zware weg richting behoud kan inzetten.

Het programma van speeldag 22 op Eleven Pro League:

Vrijdag 14 januari

Zaterdag 15 januari
Zondag 16 januari
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top