Ondanks ijzersterke Trae Young slagen de Hawks er niet in om op te klimmen

Sport |

Atlanta was een van de aangename verrassingen van het vorige seizoen in de NBA en haalde de play-offs: ze speelden met name de finale van de Conference tegen de Bucks. Maar dit seizoen hebben de teamgenoten van een nochtans sterk presterende Trae Young moeite om zich opnieuw te laten gelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Hawks staan slechts 12de in de Eastern Conference: niet bepaald wat van hen verwacht werd, aangezien ze vorig jaar de verliezende finalisten waren in de Eastern Conference. Antlanta komt dit seizoen maar moeizaam op gang, ondanks het feit dat hun opstelling bijna ongewijzigd is ten opzichte van vorig seizoen. Het talent is er, zelfs op de bank... maar ook de pech is er.

Met al bijna de helft van het seizoen achter de rug heeft coach Nate McMillan, net als een deel van zijn staf getroffen door covid, zijn vijf belangrijkste spelers slechts een tiental keer kunnen opstellen. Verder heeft hij ook te kampen met een reeks blessures en afwezigheden. Elke franchise moet dit seizoen dan wel jongleren met deze elementen, maar Atlanta waarschijnlijk toch iets meer dan de concurrentie.

Waar is de verdediging?

Eerder eerder deze week speelden de Hawks tegen Portland. Ze moesten het stellen zonder drie starters en de leider van het tweede team: Cam Reddish, John Collins, De'Andre Hunter en Bogdan Bogdanovic. Consistentie is momenteel dan ook moeilijk te vinden bij Atlanta, dat niet in staat is zijn goede prestaties op lange termijn te bevestigen.

Het hele seizoen lag tot nu toe in dezelfde lijn als deze nieuwste nederlaag tegen Portland. De verdediging van The Hawks, 27ste in de NBA, staat er dit seizoen niet. De spelers lijken de start van de play-offs af te wachten, maar als ze die willen spelen zullen ze zich snel moeten herpakken: er zijn dit jaar veel kanshebbers in het oosten.

Trae Young alleen op zijn eiland

De enige sterkhouder van het team tot nu toe is pocket point guard Trae Young, die onlangs weer onnavolgbaar was tegen de Blazers met 56 punten op zijn naam. Voeg daar nog 14 assists en 4 rebounds aan toe. De statistieken zijn indrukwekkend en zelfs historisch… maar niet historisch in de goede zin. De point guard is namelijk  de eerste speler sinds Tiny Archibald in 1973, en de tweede in de NBA-geschiedenis, die meer dan 50 punten en 14 assists scoort zonder daarmee de match te winnen.

Het is tekenend voor het seizoen van de Hawks tot nu toe: Young lijkt eenzaam op een eiland te zitten, met momenteel een gemiddelde van 27,5 punten en een carrièrerecord qua percentages dit seizoen. De spelers van het team uit Georgia moeten zich scharen rond hun leider, die dit seizoen ijzersterk is, anders zullen de play-offs ver weg zijn en de teleurstelling immens  - ondanks een erg getalenteerde groep.

Volg de NBA het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de optie Proximus Pickx Sports.

Het NBA-schema op Eleven Sports:

Zaterdag 8 januari

  • L.A. Lakers - Atlanta Hawks: vanaf 16u00 op Eleven Sports 2
  • L.A. Clippers - Memphis Grizzlies: vanaf 21u30 op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top