Wie is Alfred Schreuder, de nieuwe coach van Club Brugge?

Sport | Philippe Clement verliet Club Brugge voor AS Monaco en daardoor moest de landskampioen op zoek gaan naar een nieuwe coach. De keuze viel uiteindelijk op Alfred Schreuder, een 49-jarige Nederlander die nog vrij onbekend is bij de Belgische voetbalfan. We stellen hem kort even voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge zat niet stil nadat het duidelijk werd dat Clement naar AS Monaco vertrok. De Bruggelingen vonden al snel een akkoord met Schreuder. Hij is zeker geen bekende naam, maar zijn profiel kon het bestuur van Club meteen overtuigen. Na enkele gesprekken was de deal beklonken.

Schreuder weet wat hij moet doen. Club Brugge was de afgelopen maanden niet meer die geoliede machine van de voorgaande jaren en het was duidelijk dat er wat zand in de motor was gekomen. Schreuder moet ervoor zorgen dat Club weer een vlekkeloos parcours gaat rijden. Hij kan Club Brugge naar de dubbel, titel en beker, leiden. Op de winterstage in Marbella krijgt hij een dikke tien dagen om zijn visie over te brengen naar de spelersgroep.

Twee keer hoofdtrainer

Schreuder was als voetballer voornamelijk actief in Nederland, waar hij voor Feyenoord, NAC Breda, RKC Waalwijk, FC Twente en Vitesse voetbalde. Bij FC Twente werd hij in 2009 assistent-trainer, onder meer aan de zijde van Michel Preud’homme. Hij bleef in die functie zitten tot 2014, toen hij hoofdtrainer werd van de ploeg. Hij was één jaar trainer van FC Twente en toen werd hij al ontslagen. Hij trok enkele maanden later als assistent-trainer naar Hoffenheim, waarna hij in dezelfde functie aan de slag ging bij Ajax.

In het seizoen 2019/2020 keerde hij terug naar Hoffenheim om er hoofdtrainer te worden. Dat avontuur duurde één seizoen, waardoor Schreuder in totaal nog maar twee jaar hoofdtrainer was. Zijn grootste wapenfeit was zijn periode als assistent-trainer van Ronald Koeman bij FC Barcelona. Beiden werden er enkele maanden geleden bedankt voor bewezen diensten.

Aanvallend voetbal

Schreuder kon als T2 de afgelopen jaren leren van ervaren trainers als Michel Preud’homme, Steve McLaren, Co Adriaanse, Erik ten Hag, Julian Nagelsmann, Ronald Koeman en Huub Stevens. De coach kreeg vaak de nodige lof voor zijn trainingen en zijn aanvallende visie. Hij is een leerling van Johan Cruijff en hij koppelt aanvallend voetbal aan een goede organisatie.

De nieuwe coach van Club Brugge wordt ook geprezen voor zijn tactisch inzicht en speelt graag via de flanken. Club Brugge hoopt dat de coach zijn visie kan overbrengen naar de spelersgroep. In Brugge is Ajax een voorbeeld als club en met Schreuder hebben ze alvast een trainer aangetrokken die in 2019 als T2 de halve finales van de Champions League wist te bereiken.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top