Minireeks 'ex-spelers 1B': hoe zou het zijn met... Manfred Ugalde (ex-Lommel)

Sport | Afgelopen zomer wuifden wel wat spelers de D1B Pro League uit om ergens in het buitenland aan de slag te gaan. Hierdoor verdwenen ze snel van de Belgische radar. Maar de winterbreak geeft ons de tijd om de verloren zonen op te speuren en na te gaan hoe ze het er de voorbije maanden vanaf hebben gebracht bij hun nieuwe club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manfred Ugalde was vorig seizoen één van de smaakmakers bij Lommel SK. De Costa Ricaan kwam in de zomer met de nodige adelbrieven over vanuit zijn vaderland en bevestigde quasi meteen bij Lommel SK. De kwieke aanvaller scoorde in zeventien wedstrijden elf goals en leek het nieuwe goudhaantje van de Limburgers te gaan worden. Maar in het voorjaar kende hij een lichte terugval, mede door enkele vermoeiende interlandreizen naar z'n vaderland (eerste selectie A-elftal Costa Rica en Olympisch kwalificatietornooi).

Toch werd de jonge aanvaller opgemerkt door de Nederlandse Eredivisionist FC Twente, dat besloot om Ugalde een seizoen te huren van Lommel.

Stevige concurrent

Bij de huidige nummer zes uit de Eredivisie kon Ugalde zich evenwel nog niet opwerpen als een vaste titularis. De 19-jarige spits moest de voorbije maanden vooral blij zijn met een rol als supersub. Na achttien speeldagen zit Ugalde aan twee basisplaatsen en dertien invalbeurten. Daarin wist hij 2x te scoren.

Geen grote schande, want bij Twente moet de tiener opboksen tegen de ervaren Ricky van Wolfswinkel. Toch slaagde Ugalde er door enkele scherpe invalbeurten al enkele keren in om de discussie op gang te trekken over de onaantastbaarheid (of de compatibiliteit) van (of met) de ex-speler van Sporting Lissabon, Norwich, Betis en FC Basel. Toch bleef coach Ron Jans (ex-Standard) vooral de kaart van Van Wolfswinkel trekken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top