Romelu en Inter Milaan: ooit een sprookje, nu een nachtmerrie?

Sport | Romelu Lukaku dropte deze week een bommetje in Londen. De 28-jarige superspits vertelde in een interview met Sky Sport Italia dat hij niet gelukkig is bij Chelsea FC als bankzitter. Hij stak zijn liefde voor Inter Milaan en de Milanese fans bovendien niet onder stoelen of banken. Chelsea-coach Thomas Tuchel stoorde zich aan de uitspraken van Lukaku, en ook de fans van Inter Milaan reageren koeltjes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Romelu Lukaku zat volgens ingewijden ongeveer drie weken geleden samen met enkele journalisten van Sky Sports Italia voor een interview. Tijdens dat gesprek vertelde de Belgische speler dat hij niet tevreden was over zijn bankzittersstatuut bij Chelsea FC. “Ik ben fysiek helemaal in orde”, stak Lukaku van wal. “Ik verkeer in een goede vorm maar de trainer verkiest om een ander systeem te spelen. Ik ben niet tevreden over mijn situatie maar ik blijf me professioneel gedragen. Ik moet blijven knokken en mag nu zeker niet opgeven”, aldus de spits.

Het interview werd vorige week gepubliceerd, net na de wedstrijden tegen Aston Villa en Brighton & Hove Albion F.C., waarin Lukaku telkenmaal een keer scoorde. Als gevolg daarvan viel Chelsea-coach Thomas Tuchel compleet uit de lucht en liet hij zich ontvallen dat hij dit soort berichten kon missen als kiespijn. “Het is niet moeilijk om uitspraken van spelers uit een bepaalde context te trekken”, zuchtte Tuchel op zijn wekelijkse persbabbel. “We vinden dit uiteraard niet leuk, want het zorgt voor roernis die de club niet nodig heeft”, klonk het streng.

Tuchel was naar eigen zeggen verbaasd over de uitspraken van Lukaku. “Ik zie hem niet ongelukkig op training, integendeel zelfs”, aldus de Duitser die nadien ook verklaarde het gesprek met Lukaku te zullen aangaan over de situatie van de spits bij de Londense club. Of de uitspraken van Lukaku ook impact zullen hebben op zijn bankzittersstatuut, moet nog blijken. Feit is dat Tuchel zich zichtbaar stoorde aan het interview en niet van oordeel is dat Lukaku de uitspraken zomaar achteloos deed. “Een grote speler als Romelu kent zeker de impact van zijn woorden”, klonk het.

'Ciao Romelu'

Ook in Zuid-Europa werd het interview met Romelu Lukaku duchtig gelezen. De spits blikte tijdens het gesprek immers terug op zijn periode in Italië, verklaarde nogmaals zijn liefde voor ex-club Inter Milaan en gaf een woordje uitleg bij zijn plotse vertrek. “Mijn vertrek bij Inter had anders moeten lopen”, aldus Lukaku aan Sky Sports Italia. “Ik heb spijt over de manier waarop ik ben vertrokken en de manier waarop ik het vertrek aan de fans heb gecommuniceerd. Ik wil me verontschuldigen bij de Inter-fans want ze hebben mij en mijn familie altijd zeer goed behandeld. Ik had hen moeten betrekken.”

Lukaku vertelde tijdens het interview ook dat hij de club nog steeds in zijn hart draagt. De spits hoopt zelfs om er nog opnieuw te kunnen spelen en niet op het einde van zijn carrière. “Ik wil samen nog prijzen pakken”, aldus Lukaku. Als we de reacties erbij nemen van sommige Inter-fans naar aanleiding van het artikel, vrezen we dat Lukaku beter in Londen blijft. Een deel van de harde supporterskern deelde online immers al een spandoek waarop een duidelijke boodschap te lezen stond. Op het doek stond: “Het maakt niet uit wie in de regen wegloopt, het is degene die in de storm blijft die telt. Ciao Romelu".

Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top