De Serie A ontdekt met David Frattesi een nieuwe diamant

Sport | Sassuolo kent een redelijk anoniem seizoen in de Serie A. Het staat in de buik van het klassement, maar met David Frattesi heeft het een smaakmaker in de rangen. De 22-jarige middenvelder maakt veel progressie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sassuolo staat op een dertiende plaats met 24 punten en de ploeg van coach Alessio Dionisi kent dus een grijs seizoen. De jonge Davide Frattesi is echter een lichtpunt en zijn ontwikkeling is indrukwekkend. Als hij op deze manier blijft evolueren, zal hij niet lang bij Sassuolo blijven.

Dit seizoen speelde de 22-jarige middenvelder elke wedstrijd. Hij kwam 19 keer in actie in de Serie A, goed voor 93% van de totale speeltijd. De speler kwam daarin aan 4 doelpunten en 1 assist. Dat zijn goede cijfers voor een jonge speler die nog maar aan zijn eerste seizoen bezig is in de Serie A. Tegen Genoa hoopt hij donderdag om 16u30 zijn goede vorm te bevestigen.

Ervaring opgedaan in de lagere reeksen

Frattesi is op 22 september 1999 geboren in Rome. Hij trok eerst de schoenen aan bij Lazio en maakte dan de gevoelige overstap naar grote rivaal en stadsgenoot AS Roma. Daar liet hij een goede indruk achter in de jeugd en in 2017 betaalde Sassuolo maar liefst 5 miljoen euro om hem in te lijven. Dat was een straffe deal, aangezien hij nog geen minuut in een eerste ploeg had gespeeld. Ondanks een hoge transfersom werd hij eerst bij de Primavera (de beloftenploeg) gezet.

Nadien verhuurde Sassuolo hem aan tweedeklassers Ascoli, Empoli en Monza, waar hij veel bijleerde. Hij zette er elk jaar de nodige stappen voorwaarts. Bij Ascoli opende hij met 2 assists in 32 wedstrijden, bij Empoli deed hij het al beter met 5 goals en 4 assists in 37 wedstrijden en vorig seizoen kende hij zijn beste seizoen bij Monza. Daar was hij goed voor 8 goals en 2 assists in 37 wedstrijden.

Topclubs roeren zich

Dat was het sein voor Sassuolo om hem voluit zijn kans te geven in de Serie A. Frattesi is een vrij complete middenvelder, die op defensief en offensief vlak zijn mannetje staat. Hij is een box-to-box-middenvelder. De drie jaren in de Serie B waren een ongelooflijk goede leerschool voor hem, en de overstap naar de Italiaanse eerste klasse verliep vlekkeloos.

Door zijn goede prestaties lokt hij steeds meer de interesse van de Italiaanse top. Internazionale en Napoli toonden al interesse, maar het is vooral Inter dat lijkt aan te sturen op een transfer. Zij zien in Frattesi de ideale opvolger voor Matias Vecino, die over een aflopend contract beschikt. Het prijskaartje is met 30 miljoen euro alvast aan de pittige kant.

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van speeldag 20 in de Serie A via Eleven Sports:

Donderdag 6 januari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top