De goudhaantjes van de Champions League: dit is het elftal van 2021

Sport | In de Champions League lopen de allerbeste spelers uit de Europese competities rond. Iedereen kent de gevestigde waarden al, maar er liepen dit jaar ook een pak jonge talenten in de kijker. Bij Proximus Pickx maakten we een elftal met de ‘Wonderkinderen van de Champions League’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Verdediging

Diogo Costa is de 22-jarige doelman van FC Porto en hij breekt dit seizoen helemaal door. De Portugees maakte in september zijn debuut voor het nationaal elftal en de Europese top houdt hem alvast in de gaten. Op de linkerflank is er Alphonso Davies. De 21-jarige Canadees is al voor het derde jaar op rij een basispion bij Bayern München en de sneltrein is nu al één van de beste linksachters ter wereld.

Naast hem vinden we Alessandro Bastoni (22) terug. Internazionale heeft met de verdediger de volgende Italiaanse topverdediger in zijn rangen. Hij is de gedoodverfde opvolger van Giorgio Chiellini bij de nationale ploeg. Romelu Lukaku is ook gecharmeerd en liet zijn naam al vallen bij Chelsea. Naast Bastoni staat Jurrien Timber, de 20-jarige verdediger van Ajax. Hij lijkt de volgende speler te worden die via Amsterdam gaat doorstoten naar de wereldtop. Hij is verdedigend sterk en beschikt ook over heel wat uitvoetballende kwaliteiten.

Als rechtsachter is er Reece James (22). Chelsea trekt meer en meer de kaart van de eigen jeugd en Reece breekt dit seizoen helemaal door. In de Champions League was hij outstanding tegen Juventus en in Engeland aanzien ze hem als de beste rechterflankverdediger van dit moment.

Middenveld

FC Barcelona kent een moeilijke periode en eindigde pas derde in zijn groep, maar het heeft eindelijk weer oog voor La Masia. In dit opleidingscentrum hebben ze twee absolute toptalenten klaargestoomd voor het eerste elftal. Gavi (17) en Pedri (19) zijn nu al de dragende krachten van Barcelona. Een lust voor het oog. De fans zien in de twee de natuurlijke opvolgers van het legendarische duo Andrès Iniesta-Xavi Hernandez. Met die laatste hebben Gavi en Pedri de ideale leermeester als coach.

In het driemansmiddenveld vinden we ook Jude Bellingham terug. De 18-jarige centrale middenvelder is een zeer dynamisch type met goede voeten en hij speelde Axel Witsel naar de bank bij Borussia Dortmund. Hij lijkt komende zomer de stap naar een grotere club te gaan zetten.

Aanval

In de aanval beginnen we met Phil Foden. In de Champions League liet de 21-jarige speler van Manchester City zich opmerken met zijn snelheid, diepgang en technisch vermogen. Hij viel ook op door zijn veelzijdigheid. Foden kan centraal op het middenveld, op de flank en zelfs als valse negen uit de voeten. Hij speelde op deze drie posities in de Champions League. Bij Club Brugge zagen ze sterretjes als Foden aan de bal kwam. Hij wordt steeds belangrijker voor City en maakt deel uit van een geweldige Engelse generatie.

Bij RB Salzburg hebben ze met Karim Adeyemi (19) een goudhaantje in hun rangen. Hij presteerde voortreffelijk in de groepsfase met 3 goals en 2 assists in 6 matchen. Daardoor lokte de spits al de interesse van FC Barcelona en Bayern München. Tot slot is er het Braziliaanse fenomeen Antony. De 21-jarige flankaanvaller, die kan uitpakken met geweldige dribbels, van Ajax was onhoudbaar in de Champions League. Hij scoorde 2 keer en leverde 4 assists af in 5 wedstrijden. Hij werd ook Braziliaans international en de hele Europese top lonkt naar zijn diensten.

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top