Benfica staat onder zware druk tegen FC Porto

Sport | In Portugal staat donderdagavond om 22u de topper tussen FC Porto en Benfica op het programma. Voor Benfica kan het al een bepalende wedstrijd zijn, want zij mogen niet verliezen als ze nog uitzicht willen behouden op de landstitel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Porto is bijzonder sterk bezig en boekte een 41 op 45, terwijl Benfica achterblijft met een 37 op 45. Sporting CP staat tweede met 41 punten. Bij Benfica wisten ze in hun laatste vijf competitiewedstrijden maar liefst 25 keer de weg naar de netten te vinden, maar de belangrijkste match – tegen Sporting CP – werd wel met 1-3 verloren. Tegen FC Porto is een nieuwe nederlaag geen optie.

De ex-club van Steven Defour en Laurent Depoitre zou bij een zege immers al zeven punten uitlopen en Benfica. Het zou voor Benfica een bijna onmogelijke taak zijn om dat verschil goed te maken. FC Porto haalde een 30 op 30 en incasseerde in die 10 matchen slechts 5 doelpunten. De beste aanval van de competitie (Benfica, 46 gescoorde doelpunten) neemt het op tegen de beste defensie (FC Porto, 8 tegengoals). Het belooft dus een zeer interessant duel te worden.

Vertonghen en Mbemba

De Portugese klassieker heeft ook een Belgisch tintje. Bij Benfica hebben ze met Jan Vertonghen een Rode Duivel in hun rangen. De 34-jarige verdediger is een vaste waarde. Mile Svilar loopt er ook rond, maar hij is derde keeper. In de spits doet Roman Yaremchuk het niet onaardig. Hij werd afgelopen zomer voor 17 miljoen euro overgenomen van AA Gent en hij wist in de competitie 5 keer te scoren en 2 assists uit te delen in 10 wedstrijden. Bij FC Porto is Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) een vaste waarde en is Sergio Conceição (ex-Standard) de hoofdtrainer.

Vorige week hielden de twee al een generale repetitie in de Portugese beker. FC Porto won toen in eigen huis met 3-0 van Benfica. Die score stond al na 31 minuten op het bord na doelpunten van Evanilson (twee keer) en Vitinha. Benfica is dus gewaarschuwd en het zal een stuk beter voor de dag moeten komen als het zijn titelkansen weer een flinke boost wil geven.

Kijk op donderdag 30 december vanaf 21u45 naar het treffen tussen FC Porto en Benfica op de zender Sport 10, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top