Onze Rode Duivels in Spanje, van Courtois tot Hazard, het rapport

La Liga |

Het jaar 2021 loopt op zijn einde. En daarmee is ook het moment gekomen dat wij bij Proximus Pickx, de evaluatie opmaken van de Rode Duivels in Spanje. Wie heeft geschitterd en wie moet een tandje bijsteken? Een lijstje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geschitterd

Lang zijn we niet bezig als we moeten zoeken naar Belgen die geschitterd hebben op de Spaanse velden. Thibaut Courtois en Yannick Carrasco, elk bij hun eigen Madrileense club, zijn aan een voortreffelijk seizoen bezig. Zo houdt Courtois als doelman Real Madrid ruimschoots aan de kop van het klassement, met prestaties die elke week met superlatieven overstelpt worden. De in Bree geboren 29-jarige hield al zeven clean sheets dit seizoen en slikte minder doelpunten dan dat hij matchen speelde. Hij is de vaste basis waar de hele ploeg op kan bouwen. Dat France Football hem niet bij de beste keepers ter wereld rekent, ach ja. Met zo’n wedstrijden heb je geen individuele trofeeën nodig.

Aan de andere kant van Madrid, bij Atletico, is Yannick Carrasco verdergegaan op zijn elan van 2020. Tot nu toe scoorde Carrasco al twee keer en was hij goed voor vier assists voor de ploeg van Diego Simeone. Afgelopen seizoen maakte hij vier doelpunten en deelde hij zes assists uit, hij is dus goed op schema om dat te evenaren. Zelfs wanneer de ploeg in een mindere periode zit, is hij niet uit de eerste elf te weren.

Klus geklaard

Sinds het WK 2016 in Rusland, beleeft Adnan Januzaj zijn voetbalcarrière in relatieve anonimiteit. Bij Real Sociedad wisselt de ex-speler van Manchester United af tussen periodes waarin hij basisspeler is en periodes waarin hij mag invallen. Hij speelt zijn wedstrijden, is nooit geblesseerd en is regelmatig goed voor een goal of een assist. In 2021 telde dat op tot vijf doelpunten en vier assists in La Liga. Geen grootse prestaties en het verbaast niet dat Roberto Martínez hem overslaat in de selectie voor de Rode Duivels, maar voor zijn club lijkt het genoeg. We hopen nog altijd dat de fenomenale Januzaj van enkele jaren geleden terugkeert.

Gefaald

Eden Hazard is gebuisd voor zijn 2021 bij Real Madrid. We weten dat al langer, maar het doet nog steeds evenveel pijn. Sinds het begin van zijn Madrileens avontuur is de kapitein van de Rode Duivels nog niet in staat geweest om te tonen wat hij echt kan. Meerdere blessures en een gebrek aan vertrouwen van de trainers in zijn capaciteit om nog een match te beslissen liggen aan de basis.

Dit seizoen wordt hij minder getroffen door blessures, maar toch zit hij heel vaak nog op de bank. De ontketening van Vinicius Junior ontneemt Hazard de hoop op meer dan kruimels. Het was uiteindelijk een covidbesmetting bij de Braziliaan die Hazard toestond opnieuw basisspeler te zijn. Slechts twaalf wedstrijden, goed voor 525 minuten, mocht hij dit seizoen meespelen. Dat is wel al even goed als vorig seizoen, waar hij maar 532 minuten speelde op veertien wedstrijden.

Ten slotte maken we je graag warm voor een wedstrijdactie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top