Wat kan Real Madrid tegen Getafe zonder sterkhouder Alaba?

La Liga |

Door een positieve coronatest zal David Alaba volgende zondag niet met Real Madrid kunnen afzakken naar Getafe. Probleem voor de Madrileense ploeg, waar Alaba zich snel heeft kunnen opwerken tot cruciale speler.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na zijn periode bij Bayern Munchen, vervoegde David Alaba afgelopen zomer transfervrij Real Madrid. De Oostenrijkse verdediger eiste een loonsverhoging die de Duitsers weigerden op tafel te leggen. Genoeg reden voor de 29-jarige om zijn koffers te pakken en na tien jaar te vertrekken. Wie zich afvroeg hoe Alaba zich zou aanpassen aan het Spaanse voetbal, heeft moeten vaststellen dat de overgangsperiode kort en gemakkelijk was.

Vanaf zijn aankomst werd Alaba ontegensprekelijke basisspeler. Het noodlot sloeg echter toe en op 22 december kondigde de Koninklijke aan dat haar speler besmet was met covid-19 en niet zou kunnen meespelen tijdens de uitwedstrijd tegen Athetic Bilbao (1-2). Ook tegen Getafe, zondag om 14 uur, zal hij dus niet kunnen spelen. 

Defensie in heropbouw

Wanneer Alaba aankwam bij Real Madrid, wachtte hem een geweldige uitdaging. De Madrileense verdediging, al jaren opgemaakt door Marcelo, Varane en Ramos, werd volledig door mekaar geschud. Varane was verkocht aan Manchester United, Ramos vertrok gratis naar PSG en ondertussen bleek Marcelo niet meer van het niveau om elke match te starten.

Alaba was dus goede versterking, dankzij al zijn ervaring, voor het defensieve compartiment dat in diepe heropbouw was. Dit seizoen is de defensie opgebouwd rond Vazquez, Militao, Alaba en Mendy. Met de Oostenrijker als leider van het viertal, mede dankzij zijn centrale positie in de verdediging, hoewel hij eigenlijk een rechtsback is. Een handige en impressionante veelzijdigheid.

Topseizoen Real

Nu is de vraag, kan je de komst van Alaba koppelen aan de goeie prestaties van zijn ploeg? Jazeker, op zijn minst gedeeltelijk. Sinds het begin van het seizoen zijn de Madrilenen gewoonweg impressionant. Ze verloren nog maar twee wedstrijden: de ene was onverwacht tegen Sheriff Tiraspol in de Champions League, de andere in La Liga tegen Espanyol.

Achteraan is Alaba hard aan het werk. Real incasseerde zo maar 16 doelpunten na 19 wedstrijden in de Spaanse competitie. Fun fact: sinds hij als centrale verdediger geponeerd werd slikt Real Madrid maximum één doelpunt per wedstrijd. Niet moeilijk dan dat Los Blancos op de eerste plaats staan in La Liga, met een comfortabele voorsprong op de concurrentie. Nieuwsgierig kijken we dus uit naar hoe de ploeg zal spelen zonder hem. Tegen Bilbao ging het alleszins vlotjes. 

Kijk op zondag 2 januari vanaf 14 uur naar het treffen tussen Getafe en Real Madrid op Eleven Sports 1. Volg het beste uit La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zondag 2 januari

Maandag 3 januari

Ten slotte maken we je graag warm voor een wedstrijdactie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top