Dit zijn de elf goudklompjes van de JPL uit 2021 volgens Proximus Pickx

Sport |

De Jupiler Pro League herbergt heel wat voetballend talent, waaronder ook enkele steengoede jonge Belgische voetballers. Proximus Pickx ging na welke goudklompjes hun stempel drukten tijdens het afgelopen jaar 2021 en stelde met hen een ideaal elftal samen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We beginnen dit overzicht achteraan op het veld, meer bepaald aan de doellijn. Daar staat bij Racing Genk dit seizoen ene Maarten Vandevoort onder de lat. Vandevoort is een piepjonge Limburgse doelman en wordt als een groot talent beschouwd. De Limburger zit al enkele jaren te wachten in de Genkse wachtkamer mag sinds dit seizoen steeds vaker opdraven in de Cegeka-arena

Een keeper rekent op sterke verdedigers om tegendoelpunten af te weren en dat is bij Vervoordt niet anders. Proximus Pickx koos voor een viermansverdediging die bestaat uit Hugo Siquet (Standard), Noah Mbamba (Brugge), Martin Wasinski (Charleroi) en Tibo Persyn (Brugge). Siquet verdedigt, wat ons betreft, het beste in vergelijking met zijn drie andere concullega’s. Het is dan ook geen toeval dat de jonge Waal over enkele weken de overstap zal maken naar de Bundesliga, bij Freiburg.

Verdedigers Tibo Persyn en Martin Wasinski lieten bij hun clubs allebei al veelbelovende dingen zien maar moeten de komende maanden bevestigen. Dat is iets waar Noah Mamba nu al in lijkt te slagen. De amper 16-jarige verdediger van Club liet dit seizoen al meermaals vlagen van zijn klasse zien en bewees meermaals dat hij over voldoende maturiteit beschikt om het ver te schoppen bij Brugge en misschien ook ver daarbuiten.

Middenveld

Verdedigers rekenen op getalenteerde middenvelders om de bal naar de overkant van het veld te trappen. Om die klus te klaren, selecteerde Proximus Pickx vier jonge middenvelders met bakken talent. Anouar Ait El Hadj (Anderlecht) verdient wat Proximus Pickx betreft een plaats op de rechterflank en dat om zijn snelheid, grinta en spelinzicht. Op de linkerflank posteren we Yari Verschaeren (Anderlecht) die keer op keer bewijst dat hij één van de meest talentvolle jonge spelers uit het Lotto Park is.

Centraal op het middenveld kozen we voor Mike Trésor (Racing Genk) en Pierre Dwomoh (Antwerp). Trésor, die al naam had gemaakt in Nederland, is één van de drijvende krachten achter de sterke prestaties die Racing Genk enkele maanden geleden op de mat legde. Pierre Dwomoh verruilde deze zomer de Genkse kleedkamer voor die van Antwerp. Daar spreken sinds kort ze met veel lof over de beresterke, grote en veelzijdige middenvelder.

Voorhoede

Aanvallers, inclusief de jongsten onder hen, hebben maar één job en dat is doelpunten maken. We kunnen dan ook niet om Charles De Ketelaere van Club Brugge heen. De Ketelaere scoorde dit seizoen al negen keer en bewees de laatste maanden, zelfs op Europese velden, dat hij één van de toekomstige spilfiguren wordt van blauw-zwart. CDK kampte enkele weken geleden met een kleine vormdip, maar ach… hij is amper twintig jaar oud.

Naast Charles De Ketelaere plaatsen we de even jonge Michel-Ange Balikwisha. Deze goalgetter verliet Standard deze zomer voor een avontuur aan de Bosuil en lijkt, na een korte aanpassingsperiode, zijn draai te hebben gevonden. Het bestuur, de fans en de staff hopen dat 2022 het jaar wordt waarin Balikwisha zal doorbreken en even enthousiast op handen zal worden gedragen zoals Charles De Ketelaere, zijn spitsbroeder in de ideale ploeg vol jonge talenten van Proximus Pickx.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen KV Mechelen en Seraing op maandag 27 december om 18u45, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top