Dit is het Proximus Pickx-team van het jaar 2021 in de Jupiler Pro League

Sport | Het kalenderjaar loopt ten einde en het is tijd om eens terug te kijken op het afgelopen voetbaljaar. Wie zijn de spelers die in 2021 schitterden in de Jupiler Pro League? Proximus Pickx stelde het Elftal van het Jaar samen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In doel is Simon Mignolet een zekerheid. De doelman van Club Brugge kende weliswaar een vormdip met enkele blunders, maar toch mag hij terugblikken op een goed jaar. Hij was onder meer in de play-offs een bepalende speler in de strijd om de landstitel.

Op de linksachter posteren we Gerardo Arteaga. De technisch begaafde Mexicaan is bij KRC Genk uitgegroeid tot een onmisbare schakel. Zijn ploegmaat Jhon Lucumi bevestigde als centrale verdediger dat hij één van de beteren is in België. Genk kende dit seizoen defensief de nodige problemen, maar beiden bleven al bij al goed overeind. Jack Hendry vormt samen met Lucumi het defensieve duo. De Schot deed het zeer goed bij KV Oostende en versierde daardoor een transfer naar Club Brugge.

De international groeide ook in Brugge al snel uit tot een sterkhouder in de defensie. Als rechtsachter opteerden we voor Hugo Siquet, één van de zeldzame lichtpunten bij een zwak Standard. Hij versierde door zijn goede prestaties al een toptransfer naar Freiburg, waar hij in januari zal neerstrijken.

Een Brugs middenveld

Rob Schoofs is op zijn 27ste uitgegroeid tot één van de betere middenvelders in de Belgische competitie. Hij is onmisbaar op het middenveld van KV Mechelen en hij toonde dat hij klaar is om na het seizoen een stap hogerop te zetten. Bij Club Brugge floreerden Hans Vanaken, Noa Lang en Charles De Ketelaere. Die laatste brak in 2021 helemaal door in Brugge en de 20-jarige De Ketelaere is uitgegroeid tot één van de absolute smaakmakers van de Jupiler Pro League.

Undav verrast iedereen

In de aanval zijn Paul Onuachu en Deniz Undav de schutters van dienst. Onuachu werd Profvoetballer van het Jaar nadat hij 33 keer scoorde voor Racing Genk. Ondanks het feit dat Genk een matig seizoen kent, wist hij toch alweer 12 keer de weg naar de netten te vinden. Bij seizoensrevelatie Union SG ontpopte Undav zich tot een sensatie. Hij groeide er uit tot een doelpuntenmachine, die ook nog de nodige goals aanbrengt. Hij is momenteel de topschutter van de competitie.

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top