Herboren Falcao wil ex-club Atlético Madrid stokken in de wielen steken

La Liga | Radamel Falcao is één van de betere centrumspitsen die de afgelopen vijftien jaar op de Europese velden heeft rondgelopen. De Colombiaanse aanvaller maakt vandaag het mooie weer bij Rayo Vallecano. Hij neemt het zondag met zijn team op tegen Atlético Madrid, waar hij zijn grootste successen kende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Radamel Falcao werd in de zomer van 2009 door FC Porto naar Europa gehaald. Hij kostte toen amper 5,5 miljoen euro en daar liet hij een geweldige indruk achter. In twee jaar tijd wist de spits er 72 keer te scoren en 17 assists uit te delen in amper 87 wedstrijden.

Succesvol in Madrid

Dat was Atlético Madrid opgevallen en zij legden 40 miljoen euro op tafel. Een gouden deal voor FC Porto én Atlético. Hij bracht de Madrilenen weer naar de Europese top. FC Barcelona en Real Madrid waren nog te sterk in La Liga, maar Atlético wist in de twee jaar dat de spits er actief was, de Copa del Rey, de Europa League en de Europese Supercup te winnen. Op 9 mei 2012 speelde Falcao zich helemaal in de harten van de fans door in de Europa League-finale tegen Athletic de Bilbao twee keer te scoren, waardoor zijn team met 3-0 won.

Falcao verraste in de zomer van 2013 iedereen door voor 43 miljoen euro naar AS Monaco te verhuizen, waar hij een toploon kon opstrijken. Hij verliet Madrid na 91 matchen, met daarin 70 goals en 9 assists. In het Prinsdom ging het stilaan achteruit met de spits. Hij wist daar weliswaar 83 keer te scoren en 14 assists uit te delen in 140 wedstrijden én de Franse titel te winnen, toch kende hij er ook zware momenten. Falcao begon daar immers steeds meer met blessures te sukkelen. Hij werd uitgeleend aan Manchester United, maar dat was geen succes. Hij was vooral een invaller en een jaar later ging Chelsea zijn kans. Dat was ook een flop. Bij Chelsea en Man Utd speelde hij 41 matchen. De balans was pover met 5 goals en 5 assists.

Revelatie in Spanje

Op zijn 30ste leek Falcao over zijn piek heen te zijn en de wereldtop leek een stap te ver te zijn. Bij AS Monaco was hij nog zeer belangrijk en vond hij vlot de weg naar de netten. In 2019 stapte hij gratis over naar Galatasaray, waar hij twee goede seizoenen kende. Afgelopen zomer was Falcao einde contract en hij verraste met een transfer naar Rayo Vallecano.

De ondertussen 35-jarige aanvaller, met 5 goals in 10 matchen, leeft er weer op. De Spaanse competitie blijft hem zeer goed liggen en de Colombiaanse spits – die voor de nationale ploeg 35 keer scoorde in 97 interlands – is één van de roergangers van de Spaanse revelatie. Vallecano staat op een vierde plaats en staat één punt boven Atlético Madrid, dat vijfde staat. Kan Falcao zijn ex-ploeg in eigen huis nog een forse klap toedienen? Dat weten we zondagavond rond 18u.

Kijk op zondag 2 januari vanaf 16u15 naar het treffen tussen Rayo Vallecano en Atlético Madrid via kanaal 1 van Eleven Sports. Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

De wedstrijden in La Liga deze week op Eleven Sports

Zondag 2 januari

Maandag 3 januari 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top