Eddie Nketiah, de hattrickheld die wel eens snel weg zou kunnen zijn bij Arsenal

Voetbal | Arsenal mag zich in het begin van dit nieuwe kalenderjaar meteen opmaken voor een dubbele confrontatie met Liverpool voor een plek in de finale van de League Cup. De Gunners mogen hiervoor Eddie Nketiah bedanken, die met een hattrick Arsenal voorbij Sunderland loodste in de kwartfinales. Voor de jonge spits werd het een moment waar hij zich eindelijk in de kijker kon voetballen, gezien de geringe speeltijd die hij krijgt in Londen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Arsenal had eind december geen kind aan derdeklasser Sunderland. De Gunners, die met drie zeges op een rij in de Premier League in bloedvorm aan de aftrap stonden, wonnen met 5-1-cijfers. Naast de drie goals van Nketiah waren ook Nicolas Pépé en Charlie Patino, die zijn debuut maakte in het eerste elftal, trefzeker voor Arsenal. Vooral een ontketende Nketiah viel op in het duel. Zijn derde goal werd er eentje om in te lijsten. Met een hakbal wist hij zijn hattrick te maken.

De cijfers van Nketiah in de League Cup, een van de twee bekertoernooien in Engeland, ogen mooi. Nketiah zit na zijn hattrick namelijk aan tien goals in negen League Cup-matchen. Prachtige cijfers, maar tegelijkertijd zit daar ook de frustratie voor de spits. Nketiah krijgt enkel zijn kans in minder belangrijke bekerduels. Zodra het er écht om gaat, zit hij op de bank. In 21 Premier League-duels dit seizoen kwam hij tot drie invalbeurten van in totaal 38 minuten.

Op naar andere oorden?

De frustratie bij Nketiah omwille van het gebrek aan speeltijd zit intussen best diep. De jonge Brit met Ghanese roots, een jeugdproduct van Chelsea en Arsenal, gaf reeds aan dat hij de hoop heeft opgegeven om een volwaardig lid van de Arsenal-selectie te worden. Een nieuw contractvoorstel legde hij begin deze maand naast zich neer. Doordat zijn contract bij Arsenal ook nog eens dit seizoen afloopt, kan Nketiah vanaf deze maand met andere clubs gaan praten voor een transfervrije overgang.

Toch blijven ze in Arsenal, bij monde van coach Mikel Arteta, hopen op een nieuwe deal. “Ik zeg elke dag dat ik Eddie wil behouden”, aldus de Spaanse T1. “We zien hoe goed hij traint, hoe hard hij werkt en hoeveel ballen hij binnen schiet tijdens iedere sessie. Ik ben ontzettend blij met Eddie. Iedere keer als we hem nodig hebben, levert hij. We proberen hem alsnog langer vast te leggen. Het gaat hem alleen om de speelminuten. Hij wil op het veld staan en wedstrijden spelen.”

Kapers op de kust

Lukt het niet om tot een akkoord te komen, zijn er reeds andere kapers op de kust om Nketiah binnen te rijven. Onder meer Newcastle, dat fors zal investeren in nieuwe spelers na de overname van een steenrijk Saudisch staatsinvesteringfonds, is een kanshebber. Momenteel vertoeft Newcastle op een voorlaatste plek in de Premier League en heeft het dringend nood aan stootkracht voorin.

Ook Crystal Palace, dat in het verleden al probeerde om Nketiah weg te plukken bij Arsenal, Everton en Brighton worden gelinkt aan Nketiah. Zelfs een move richting het buitenland ligt op tafel. Britse voetballers als Fikayo Tomori, Chris Smalling en Tammy Abrahams bewezen namelijk in het recente verleden dat Engelse spelers ook buiten de UK ergens kunnen aarden. In de tussentijd krijgt Nketiah de kans om tegen Liverpool opnieuw te bewijzen dat hij het niveau heeft om te evolueren bij een topclub. 

Volg de League Cup het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Het programma van de heen- en terugwedstrijden van de halve finales in de League Cup:

Donderdag 13 januari

Donderdag 20 januari

  • Arsenal - Liverpool: vanaf 20u45 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top