Feit of fabel: ligt een terugkeer naar Lille op tafel voor Eden Hazard?

La Liga | We moesten er drie maanden op wachten, maar tegen Cadiz kreeg Rode Duivel Eden Hazard eindelijk nog eens een basisplaats bij Real Madrid. Echt schitteren deed hij niet in het 0-0-gelijkspel. Het doet opnieuw de vraag rijzen of Hazard moet vertrekken bij Real. Als het van zijn ex-club Lille afhangt, willen ze de Belg maar al te graag wegplukken uit Madrid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoeft het nog eens benadrukt te worden dat Eden Hazard al enkele jaren in een heuse vormcrisis zit? Sinds zijn komst naar de Spaanse hoofdstad kon Hazard, geplaagd door blessures, zijn geniale voetenwerk niet meer terugvinden. Vooral die blessures zijn een doorn in het oog van de Spaanse sportpers. Herinnert u zich namelijk nog dat Hazard enkele jaren geleden met wat overgewicht arriveerde in Spanje na een deugddoende vakantie? Sinds daar een eerste blessure uit voortvloeide, is het niet meer goed gekomen.

Komt er nog een heropleving van Hazard in Madrid? Of moet hij toch eindelijk eens andere oorden gaan opzoeken? Die vraag wordt nu toch al enige tijd gesteld.

Terug naar de oude liefde?

Sinds enkele maanden gonst het van de geruchten dat Hazard terug naar de Premier League zou gaan. Zijn ex-club Chelsea zou wel oren hebben naar het herlanceren van de carrière van Hazard. Maar de Londenaren moeten afrekenen met concurrentie. Newcastle United werd namelijk sinds enige tijd overgenomen door een steenrijk Saudisch staatsinvesteringsfonds en wil weldra stevig uitpakken op de transfermarkt.

Maar vrij recent lazen we een interessant interview in l’Equipe. De Franse sportkrant had een babbel met Olivier Letang, voorzitter van Lille. De ex-club van Hazard ziet namelijk een serieuze mogelijkheid om Hazard te strikken. “Ik ga naar Spanje, als het nodig is hem te halen”, zei Letang aan l’Equipe. “Het ziet er misschien onmogelijk uit. Logisch, want Hazard is een ongelofelijk goede speler met enorm veel kwaliteiten. En hij is een speler van Real Madrid met een doorlopend contract. Maar niets is onmogelijk.”

“Belangrijk in tweede seizoenshelft”

Feit is dat Hazard nog geen aflopend contract heeft. De Rode Duivel is nog verbonden aan de Koninklijke tot juni 2024. Er is met andere woorden nog tijd en marge om opnieuw dat oude niveau van weleer terug te vinden. Een sportman als Hazard zou deze revanchegevoelens toch moeten hebben, zou je denken. Maar als hij ook de handdoek in de Madrileense ring zou gooien, zijn er dus nog clubs die Hazard graag willen inlijven. 

Alvorens er sprake is van een mogelijke transfer, kan Hazard toch nog proberen om zich in de gratie te voetballen van Real-coach Carlo Ancelotti. Die liet Hazard 90 minuten op het veld staan tegen Cadiz, iets wat ook lang geleden was. “Hij had het moeilijk om in de match te komen”, zei Ancelotti na de match. “In de tweede helft speelde hij beter. Hij is het niet gewoon om op de rechterflank te spelen, maar toen hij in de as kwam om te combineren met Karim Benzema was hij heel goed en erg actief.” En nog was Ancelotti niet klaar met zijn uitleg over Hazard. Want de Italiaan zei namelijk nog iets heel belangrijks om aan te tonen dat Hazard nog niet meteen uit Madrid zal vertrekken. “Hazard kan een bijkomende troef zijn voor de tweede seizoenshelft”, liet Ancelotti namelijk weten. 

Staat Hazard straks opnieuw in de basis tegen Athletic Bilbao? Kijk op woensdag 22 december vanaf 21u30 naar het treffen tussen Bilbao en Real Madrid via kanaal 1 van Eleven Sports. Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

De wedstrijden in La Liga deze week op Eleven

Dinsdag 21 december

Woensdag 22 december

Ten slotte maken we je graag warm voor een wedstrijdactie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top