Flikt M&M het opnieuw voor OH Leuven op bezoek bij Sporting Charleroi?

Sport |

Het duo Xavier Mercier en Mathieu Maertens veegde het afgelopen weekend de vloer aan met Standard. Twee assists van Mercier en twee goals van Maertens bezorgden OHL de volle buit, waardoor de Leuvenaren nu wat vrijer kunnen ademhalen in het klassement. Met die mindset trekt OH Leuven nu richting Charleroi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een verplaatsing naar Charleroi is altijd lastig. Zeker nu de Zebra’s zicht hebben op de top vier van het klassement na een knappe 0-4-uitzege bij Eupen. Held van de dag werd Shamar Nicholson. De Jamaicaanse spits sloop geruisloos de top vijf binnen van het topschuttersklassement dankzij een hattrick aan de Kehrweg. Hiermee zit Nicholson nu aan 11 gemaakte goals en heeft hij de aandacht getrokken van het buitenland. Dinsdag mocht hij zelfs al een contract bij Spartak Moscow ondertekenen. 

OH Leuven is met andere woorden gewaarschuwd. Maar ook de Carolo’s zullen moeten opletten voor een dodelijk duo dat het voorbije weekend werd omgedoopt tot M&M. Dankzij klasseflitsen van Mercier en Maertens kon OHL nog eens winnen na drie verliesmatchen op een rij.

Stilaan een Leuvens boegbeeld

Het verhaal van Mathieu Maertens bij OHL is best knap te noemen. In Leuven kenden ze de voorbije jaren een heuse metamorfose sinds King Power het roer overnam in 2017. Meermaals werd er grote kuis gehouden in de selectie. Maar voor Maertens was er altijd wel een plekje. Stilaan mag de West-Vlaming gezien worden als een heus boegbeeld bij Leuven.

Zo staat zijn teller momenteel op 136 officiële matchen in het shirt van OHL. Amper drie spelers trokken in de geschiedenis van de club meer het shirt over hun schouders. Zo zou hij in principe nog Thomas Azevedo (170) en Joeri Vastmans (176) kunnen voorbijsteken. Absolute sterkhouder hier is Bjorn Ruytinx. De bonkige spits speelde maar liefst 249 matchen voor OHL.

Familieman

Met zijn 26 jaar heeft Maertens nog een mooie carrière in het vooruitzicht. Toch is het niet alleen voetbal wat de klok slaat bij de middenvelder. Naast het veld is hij reeds papa van twee kindjes. Dat blijkt niet altijd evident te zijn. “Maar mijn vriendin doet het gelukkig goed. ’s Nachts is het bijna altijd zij die opstaat, want ik heb mijn nachtrust echt nodig. Soms let ik over de middag op de kinderen terwijl mijn vriendin wat bijslaapt. De dag voor de wedstrijd gaat onze oudste bij mijn schoonouders slapen, slaapt de jongste in ons bed en slaap ik apart”, aldus Maertens. 

En toch verkeert Maertens is in goede doen dit jaar. In de competitie stond hij reeds garant voor 7 goals in 19 matchen. Niet slecht voor iemand die ooit als verdedigende middenvelder werd opgeleid. Zijn motor raakte pas aan de praat op speeldag 12, wat het des te indrukwekkender maakt. Zo maakte hij zijn 7 goals in de voorbije 9 matchen. Het recept lig hem in de vrije rol die Maertens krijgt. “Aanvallend krijg ik vrijheid. De coach vraagt om zo veel mogelijk te bewegen en ruimte te creëren”, aldus Maertens.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen Charleroi en OH Leuven op maandag 27 december om 18u45, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top