Beerschot moet aanvallend probleem oplossen tegen Anderlecht

Sport | Beerschot is aan een bijzonder slecht seizoen bezig. De Antwerpse club staat troosteloos laatste in de Jupiler Pro League. Tegen Anderlecht moet er vanavond om 21u eigenlijk worden gewonnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot hoopte op een rustig seizoen en stelde voor het seizoen Peter Maes aan als hoofdtrainer. De club hoopte met een ervaren coach het tweede, en meestal moeilijkste, seizoen na de promotie goed door te komen. Dat ging echter helemaal mis en Maes werd na een 1 op 27 ontslagen. De Argentijn Javier Torrente kwam in zijn plaats, maar diens balans is ook bijzonder pover. De voormalige assistent-trainer van Marcelo Bielsa haalde tot op heden een 8 op 30.

Stunten tegen Anderlecht

Beerschot staat troosteloos laatste met 9 punten en dat zijn er al tien minder dan Seraing, dat voorlaatste staat. De club hoopt dat de match tegen Standard, die werd uitgesteld, hen nog drie punten zal opleveren.

Tegen Anderlecht moet er gestunt worden om nog met enig geloof in het behoud 2022 aan te vatten. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien de Brusselaars met een 13 op 15 goed op dreef zijn.

Aanvallend probleem

Waar wringt het schoentje? In de aanval. Beerschot wist in 19 competitiewedstrijden nog maar 15 keer de weg naar de netten te vinden. Geen enkele ploeg doet slechter, STVV is de tweede slechtste leerling van de klas met 20 goals. Aanvallende versterkingen zoals Issa Soumaré, Leon Krekovic en Lawrence Shankland vallen door de mand. Voor die laatste betaalde Beerschot nochtans 1,2 miljoen euro maar met 2 goals en 1 assist in 13 competitiematchen is de balans pover. De enige aanvallende speler die nog degelijke cijfers kan voorleggen, is spelmaker Raphael Holzhauser. Hij scoorde 3 keer en leverde 5 assists af in 18 competitiewedstrijden. Hij is dus betrokken bij meer dan de helft van doelpunten van Beerschot.

Om positief af te sluiten, defensief zit het wel goed in elkaar. Beerschot incasseerde tot op heden 34 doelpunten. Dat is beter dan Seraing, Zulte Waregem, KV Oostende en KV Mechelen. Eupen en Oud-Heverlee Leuven moesten ook 34 treffers incasseren. Kan Beerschot tegen Anderlecht zijn defensieve stabiliteit behouden en offensief eindelijk meer tonen? Afspraak om 21u.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen Beerschot en Anderlecht deze maandag om 21u, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top