Shamar Nicholson in topvorm lanceert Charleroi naar top 6

Jupiler Pro League | De twintigste speeldag van de Jupiler Pro League leverde opnieuw heel wat stof tot nadenken op. Zoals elke maandag presenteert Pickx Sports je de man, een doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Shamar Nicholson

Charleroi vernederde zondagmiddag Eupen met 0-4 in een wedstrijd waarin ene Shamar Nicholson opnieuw boven zichzelf uitsteeg. In de eerste helft speelde Eupen ondernemend en sterk, maar de Carolo’s konden rekenen op een uitstekende Hervé Koffi en een Shamar Nicholson in de vorm van zijn leven. Met een hattrick en een assist had de Jamaicaan een aandeel in alle doelpunten van zijn ploeg. Charleroi kon optimaal profiteren van de fouten in de verdediging van de Panda’s. Nicholson mag zo voor een tweede keer dit seizoen een hattrick achter zijn naam noteren. In augustus kon hij in Beerschot al eens dezelfde schade aanrichten. Met 13 goals en 5 assists in 18 wedstrijden beleeft hij zijn beste seizoen sinds hij in 2019 bij Charleroi aankwam. 

Doelpunt van het weekend: Jean-Luc Dompé

Voor deze categorie was het na de twintigste speeldag erg moeilijk om een keuze te maken. De schitterende treffer van Francis Amuzu tijdens de topper tussen Club en Anderlecht of de subtiele lob van Mathieu Maertens tegen Standard, ze behoren allebei tot de mooiste goals van deze speeldag. Toch viel onze keuze op een andere magische treffer, die halfvolley van Jean-Luc Dompé in de match tussen Zulte Waregem en Mechelen. In de eerste wedstrijd zonder Francky Dury konden de Flandriens het verschil maken dankzij een schitterend doelpunt van Dompé. Tot in de blessuretijd was de stand gelijk, tot de Frans-Ivoriaanse flankspeler zijn ploeg naar de overwinning loodste met een schitterende goal. De overwinning geeft Zulte terug een beetje ademruimte en zet Seraing, de voorlaatste in het klassement, zo op één punt onderaan het klassement. Enkel Beerschot staat nog achter hen op de laatste plaats. 

Cijfer van het weekend: 4

Seraing kreeg het ook dit weekend hard te verduren. Het ging op eigen veld vrijdagavond onderuit tegen Kortrijk (0-2) en leed zijn vierde nederlaag op een rij. Seraing bevindt zich op een gevaarlijke plaats met het oog op de degradatiestrijd en moet dan ook dringend actie ondernemen. Rode lantaarn Beerschot staat nog heel wat punten achter, maar toch neemt de druk op de mannen van Jordi Condom toe. Zij zullen het hoofd moeten proberen rechten tijdens de trip naar Mechelen in de hoop een vijfde nederlaag op rij te vermijden. 

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top