Tien om (nog steeds) te zien... Deze zomerkoopjes speelden nog geen seconde in 1B

Sport | Vorig weekend werkten onze 1B-teams de zestiende speeldag van het seizoen af in het laatste 1B-voetbalweekend van 2021. Voor velen volgt er nu een welverdiende rustpauze na een slopend seizoensverloop, maar er zijn toch ook wel wat jongens die nog net iets te fris zitten na hun transfer van afgelopen zomer...

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo zijn er maar liefst tien spelers die deze zomer vol goede moed naar een 1B-ploeg kwamen, maar nog steeds wachten op de eerste speelminuten. De opvallendste is ongetwijfeld Nathan Fuakala. De verdediger was vorig seizoen titularis bij Club NXT en dacht ongetwijfeld om die lijn door te trekken bij SK Deinze, maar vooralsnog kwam hij niet in het stuk voor. Fuakala heeft zelfs vaak moeite om de selectie van De Decker te halen.

Ook voor jonge Belgen als Jelco Schamp (SK Deinze), Tim Verwaal (SK Deinze) en Seppe Maesen (Lierse K.) werd het nog niet het seizoen van hun grote doorbraak. Voor doelman Verwaal was dat wellicht ingecalculeerd (in de pikorde na Vandenberghe en Dutoit), maar voor Schamp (ex-Zulte Waregem) en Maesen (ex-Heist) zal het nieuwe seizoen nog niet gebracht hebben wat ze ervan verwacht hadden.

En dan zijn er natuurlijk ook nog de buitenlandse gelukzoekers die op hun limieten botsen in onze harde 1B-competitie. Zo zijn Wally Fofana en Tresor Mossi nog steeds aan het wachten op hun competitiedebuut bij Westerlo terwijl ook Thomas Robert en Yan Bouché nog niet aan de oppervlakte kwamen bij RE Moeskroen. Ook Adama Traoré - die op de Freethiel werd binnengeloodst door ex-speler Marco Né - hoopt op een beter 2022.

Virtonees Amine Zenadji heeft wel verzachtende omstandigheden voor zijn gebrek aan speelminuten; hij viel al vroeg in het seizoen uit met een zware blessure en werkt nog steeds aan zijn herstel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top