Cercle Brugge rekent op versnelde versie van Leroy Sané

Jupiler Pro League | Cercle Brugge neemt het op de 21ste speeldag op tegen Club Brugge. De Vereniging kan met het nodige vertrouwen de buren partij geven. Club Brugge kan maar beter op zijn hoede zijn voor Rabbi Matondo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cercle Brugge boekte een 12 op 15 en lange tijd leek het op 15 op 15 af te stevenen, maar Union SG wist de 0-2 achterstand nog om te zetten naar een 3-2 overwinning. Cercle bleef verweesd achter, maar toonde dat het sinds een aantal weken een meer dan te duchten tegenstander is geworden.

Sneller dan Sané

Dat komt onder meer dankzij de uitstekende vorm waarin Rabbi Matondo verkeert. De 21-jarige flankaanvaller is een gesel voor zijn tegenstanders en met 5 goals in zijn laatste 4 wedstrijden (hij was geschorst tegen Seraing) is hij bijzonder bepalend voor de Bruggelingen.

Het is geen toeval dat de Welshmen het goed doet in de Jupiler Pro League. Matondo stond al jaren te boek als een zeer groot talent. Hij verliet de jeugdopleiding van Cardiff City om naar Manchester City te verhuizen. Hij speelde er samen met Phil Foden en Jadon Sancho. Daar maakte hij in één aspect grote indruk. Zijn snelheid is zijn grootste wapen en hij deed er 2,62 seconden over om 20 meter te overbruggen en liep daarmee sneller dan ene Leroy Sané. Bij City was het echter moeilijk om de stap naar het eerste elftal te zetten en in de zomer van 2019 betaalde Schalke 04 maar liefst 9 miljoen euro om hem naar de Bundesliga te halen. 

Welsch international

Toch ging het moeizaam in Gelsenkirchen en hij werd een half seizoen uitgeleend aan de Engelse tweedeklasser Stoke City, waar hij 1 keer scoorde in 11 partijen. Bij Schalke 04 bleef hij moeilijke tijden kennen, de club zakte bovendien naar de Duitse tweede klasse, en afgelopen zomer besliste Matondo om andere oorden op te zoeken.

Hij werd even gelinkt aan KRC Genk, maar het was Cercle Brugge dat hem via een huurdeal - met optie tot aankoop - wist over te nemen. De eerste maanden liet hij bij vlagen zijn talent zien, maar hij ging samen met de ploeg kopje onder. De afgelopen weken toont Matondo waarom hij al acht keer international bij Wales was. Kan hij zijn goede vorm ook bevestigen in de Brugse derby?

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Club Brugge deze zondag om 13u30, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top