Liersevoorzitter Van Thillo zet zich achter Van Imschoot en spreekt zich uit over de transferperiode

Sport | Lierse Kempenzonen werpt zich dit seizoen op tot één van de meest aantrekkelijke teams van 1B. De club scoort veel, maar krijgt ook veel goals binnen, speelt met voornamelijk Belgen en is vooralsnog goed op weg om de seizoensdoelstelling (niet tegen de degradatie spelen) te halen. Toch heeft een deel van de fans zich tegen coach Tom Van Imschoot gekeerd. Onterecht, volgens voorzitter Luc Van Thillo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De sterke van van het Lisp begrijpt dat de fans wat ongerust zijn na de recente 3 op 15, maar predikt in Gazet van Antwerpen sereniteit en geduld. Niet in het minst over de positie van coach Van Imschoot. “Ik blijf achter Tom Van Imschoot staan. Als bestuur kunnen we hem bitter weinig verwijten rond zijn functioneren. Meer zelfs, hij is tot op heden een van onze beste medewerkers, al mag het uiteraard altijd nog wat meer zijn. Hij denkt gedurig mee in functie van de groei van Lierse, houdt een positieve vibe in de groep en blijft in alle omstandigheden rustig. Maar als het wat minder loopt qua resultaten, hebben we allemaal de neiging om een beetje coach te worden. Dat is ook wel het mooie aan voetbal. Maar we moeten de zaken sereen blijven bekijken.”

Ook de roep naar versterkingen zorgt niet meteen tot kopbrekens bij de voorzitter. "We hebben er voor gekozen onze kern al heel snel voor het seizoen samen te stellen", stelt hij. "We zijn tevreden over de meeste jongens binnen de groep. Ik zie niet meteen een noodzaak om er nog iemand bij te halen. Ik heb er vertrouwen in dat de huidige kern onze ambitie van een rustige campagne kan realiseren.”

Driepunter als ultiem kerstcadeau

Lierse Kempenzonen telt momenteel vijf punten meer dan rode lantaarn RE Virton. Een zege tegen RWDM kan de negatieve spiraal opnieuw breken bij de fans en kan er ook voor zorgen dat heel Lierse K. straks met een goed gevoel de feestdagen in kan. Bij verlies, zal de druk ongetwijfeld toch opnieuw wat opgevoerd worden door de fans.

Bij de vorige passage van RWDM won Lierse Kempenzonen nog met 4-1 terwijl het in de terugmatch in Molenbeek 3-3 werd. Afwachten of het straks opnieuw een doelpuntenkermis wordt. Maar Lierse Kempenzonen is vooralsnog wel nog altijd de enige 1B-ploeg die in elke wedstijd minstens één keer wist te scoren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top