Inter Milaan op kop in serie A: niets minder dan een huzarenstukje

Sport |

Belangrijke sterkhouders besloten te vertrekken, de coach had het wel gezien en de euro’s waren deze keer echt wel op. Neen, het bestuur van Inter Milaan had niet veel zin om te vieren nadat ze vorig seizoen hun eerste landstitel sinds 2010 behaalde. Toch slaagde men erin om onheil af te wenden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Donkere wolken pakten afgelopen zomer samen in Milaan: Romelu Lukaku nam de benen naar Londen, Achraf Hakimi vertrok naar Parijs en Christian Eriksen mocht het blauwe shirt van Inter niet meer aantrekken wegens vastgestelde hartproblemen. Op de koop toe kondigde het Chinese bestuur aan dat er ook flink bespaard moest worden bij de Noord-Italiaanse club, iets wat in het hedendaagse voetbal garant staat voor een minder succesvolle periode.

De weg die het bestuur insloeg was niet naar de zin van coach Antonio Conte. Die besloot om samen met bijna zijn hele trainersstaf andere oorden op te zoeken en het contract bij de club te beëindigen. Met een uitgedunde spelerskern, ontbrekende trainersstaf en geldzorgen in de bestuurskamer zag het er even niet goed uit voor Inter dat altijd wil meedoen voor de prijzen.

Witte konijnen

Maar gelukkig slaagde het bestuur er deze zomer opnieuw in om een wit konijn uit de hoed te toveren. Dat konijn luisterde naar de naam Simone Inzaghi en die zou voortaan de trainingen van Inter op zich nemen, nadat de coach vorig seizoen bij Lazio Roma had bewezen dat hij daar talent voor heeft. Daarnaast trok de club twee steengoede transfervrije spelers aan met Edin Džeko (AS Roma) en Hakan Çalhanoglu (AC Milan) en deed het een koopje met Denzel Dumfries die overkwam van PSV voor 15 miljoen euro.

Het was bang afwachten of deze versterkingen en trainerscarrousel Inter opnieuw naar de top van de Serie A zouden loodsen, maar dat blijkt wel degelijk het geval te zijn. Inter prijkt na 18 speeldagen op kop van het Italiaanse klassement, net voor stadsgenoot AC Milan met Alexis Saelemaekers en het opnieuw verrassend sterke Atalanta Bergamo van coach Gian Gasparini. De ploeg slikte tot nu toe slechts 15 doelpunten en maakte er op zijn beurt al 48.

Meer vrijheid en charisma

Kenners en critici menen dat het succes van Inter gestoeld is op de principes van Antonio Conte en dat wordt ook in de wandelgangen bevestigd. Coach Inzaghi bouwt dus verder op de leer van zijn voorganger, maar voegt er volgens enkele van zijn spelers wel belangrijke details aan toe. Zo vertelde Nicolò Barella in Italiaanse media dat Inzaghi zijn kern "iets vrijer" laat op het veld zodat die met eigen oplossingen kan komen als het moeilijker gaat. “Inzaghi zet ook zijn charisma in om iedereen bij de groep te betrekken”, klinkt het bij Barella. Dat blijkt ook uit de manier waarop Inzaghi roteert. De coach durft oudgedienden zoals Alexis Sanchez en Arturo Vidal af en toe op de bank te zetten, maar maakt ze toch belangrijk door ze tegen kleinere teams te laten starten.

AC Milan, Atalanta en zelfs Napoli hijgen ondertussen in de nek van Inter Milaan. Om hun concurrenten voor te blijven, en de kansen op een tweede landstitel op rij gaaf te houden, dient de ploeg van Inzaghi ook te winnen tegen middenmotor Torino FC. Met de aanpak van de coach, en zijn nieuwe spelers, kan dat niet anders dan een koud kunstje worden.

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het midweek-speelprogramma van speeldag 19 in de Serie A via Eleven:

Dinsdag 21 december

Woensdag 22 december

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top