(Nikola) Storm raast weer over de Belgische velden

Sport |

De negentiende speeldag in de Jupiler Pro League serveerde een pot midweek voetbal. Pickx Sports kiest daarbij zoals steeds zijn man, doelpunt en cijfer van de speeldag. Ontdek ze hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van de week: Nikola Storm

Ook Manuel Benson had hier niet misstaan na zijn knalprestatie met Antwerp tegen Eupen (4-2 winst). Maar de wedstrijd die Nikola Storm met KV Mechelen tegen KAA Gent speelde, springt toch nog net dat tikje meer in het oog. De 27-jarige flankaanvaller deed haast in zijn eentje de partij kantelen tegen Gent, nochtans de ploeg in vorm de voorbije weken. Met twee knappe doelpunten -zijn 9de en 10de van het seizoen al- maar ook met een ontlokte strafschop -omgezet door Mrabti- en zoveel dreigende dribbels terroriseerde hij de defensie van de Buffalo’s. Zijn rechtstreekse tegenstander Hanche-Olsen ligt nog steeds met een verkoudheid in bed. En de honger van Storm is daarmee niet gestild. De Oost-Vlaming benadrukte dat hij op dit vormpeil wil verder gaan. Dat belooft voor Malinwa in deze eindejaarsperiode!

Doelpunt van de week: Sibiry Keita

Veel kandidaten voor deze rubriek deze speeldag. Van de magische bewegingen van Ali Gholizadeh bij Charleroi en Patrick Hrosovsky bij Genk, tot de zware uithaal van Radja Nainggolan voor Antwerp. Het is in diezelfde wedstrijd tussen Antwerp en Eupen dat Sibiry Keita uiteindelijk met de hoogste honneurs ging lopen. De Malinees haalde verwoestend uit met een kanonskogel vanop zo’n 25 meter. Een bal die van ver buiten de rechthoek vertrok en langs Antwerpgoalie Jean Butez in de kruising verdween. Zelfs The Ninja moest buigen voor zoveel schoonheid.

Cijfer van de week: 1

Eindelijk, daar is ie dan! Na een zeer moeilijk begin heeft Bernd Storck zijn eerste overwinning als coach van KRC Genk beet. De geplaagde Limburgse topclub toonde karakter in het altijd lastige duel tegen Charleroi. De eerste zege van Storck als nieuwe Genktrainer was in grote mate te danken aan een herboren Junya Ito, goed voor een doelpunt en een assist. Ook topschutter Paul Onuachu, die al sinds de 13de speeldag droog stond, pikte nog eens een goaltje mee. Het zijn hoopgevende signalen voor de Limburgers, in hun doelstelling om na negen wedstrijden zonder overwinning toch weer aansluiting te krijgen bij de top van het klassement.

Volg de Jupiler Pro League dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top