Na de zege tegen Antwerp moet Standard bevestigen tegen OHL

Sport | Standard heeft zichzelf wat ademruimte gegeven met zijn ietwat onverwachte zege op verplaatsing bij Antwerp. Willen de Rouches hun seizoen redden, moeten ze die lijn doortrekken tegen OHL. Zoniet dreigen zich nog meer donkere wolken samen te pakken boven Sclessin.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In tijden van crisis heeft Standard afgelopen zondag op Antwerp getoond dat het nog genoeg veerkracht heeft om de strijd aan te gaan. In een uiterst turbulente match die bol stond van de incidenten – ditmaal tussen spelers – hebben de Luikenaars hun eerste zege van het seizoen weggekaapt (2-3) tegen een ‘grote’ club uit de Jupiler Pro League. Een al even onverwachte als kostbare zege voor de troepen van Luka Elsner, die zich zo meer ademruimte schenken in de tweede tabelhelft.

Zeker in de eerste helft speelden de Rouches bekoorlijk. De Luikenaars legden goeie pressing en mooie combinaties op de mat die tot een resem doelkansen leidden: net op die vlakken schortte het de voorbije weken in de Luikse rangen.

Nee, Standard is niet dood

Deze prestatie stemt tot optimisme over het lot van Standard dit seizoen. Want de wedstrijd had helemaal anders kunnen uitdraaien mochten de bezoekers, die in numeriek overtal waren na rust, geen snedig antwoord in huis hebben gehad op de 2-1 van Michel-Ange Balikwisha.

In het slot gooide Elsner zijn twee jokers in de strijd, Mehdi Carcela en Jackson Muleka. De vreugde van die tweede na zijn doelpunt was mooi om zien. Muleka had niet meer gescoord in de competitie sinds 8 augustus – in de heenmatch tegen Antwerp.

Met dertien doelpunten op de teller is de Congolees de meest trefzekere aanvaller van Standard in 2021. Hij is momenteel ook dé man in vorm bij de Luikenaars. Voordat hij zijn team de zege schonk op de Bosuil had hij al de kwalificatie afgedwongen voor de kwartfinales van de Croky Cup dankzij een doelpunt en een assist tegen Beerschot, terwijl hij pas in het slot van de wedstrijd ingevallen was met de verlengingen in het verschiet.

Met of zonder Muleka?

Ondanks de statistieken lijkt de oud-speler van TP Mazembe niet de voorkeur te genieten van zijn trainer, die sinds zijn komst eerder voor Joao Klauss opteert in de punt van de aanval. De Braziliaan is nochtans al enige tijd op zoek naar zijn beste vorm. De beperkte speelkansen van Muleka wogen op het moraal van de Congolees, die zich meer en meer vragen stelt bij zijn toekomst in Sclessin. Speelde hij zich tegen Antwerp nu wél in de gratie van zijn coach?

Eén ding staat vast: Elsner kan deze zondag in Leuven niet dezelfde elf namen de wei in sturen. Door de afwezigheden van onder anderen Nicolas Raskin en Selim Amallah (door schorsing) zal de Sloveen zijn middenveld en aanvalshoede moeten herschikken. Niet ideaal, want een nederlaag tegen OHL, dat drie keer op rij verloor, is uit den boze.

De verrijzenis van Standard, dat in alle echelons snakt naar rust en sereniteit, zal enkel slagen middels een reeks overwinningen. Twee opeenvolgende zeges boeken – wat de Luikenaars niet meer lukte sinds augustus – zou al een goed begin zijn.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen OHL en Standard deze zondag om 21u, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top