De dag dat Agüero bijna voor Anderlecht tekende als vervanger van Zetterberg

La Liga | Sergio Agüero heeft wegens hartproblemen abrupt een punt moeten zetten achter zijn voetbalcarrière. De Argentijnse aanvaller kende een prachtige loopbaan, maar wist je dat zijn Europese avontuur bijna van start was gegaan bij Anderlecht?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2006 haalde Anderlecht Nicolas Frutos weg uit Argentinië en manager Herman Van Holsbeeck had een nieuwe markt ontdekt. Hij ging verder rondspeuren in het Zuid-Amerikaanse land en zette zijn zinnen op twee jonge talenten: Lucas Biglia en Sergio Agüero. De eerste kwam ook daadwerkelijk naar Brussel, maar de tweede zou nooit aantreden in de Jupiler Pro League. De concurrentie was te groot, waardoor de transferprijs veel te hoog was voor Anderlecht.

Op zoek naar een spelmaker

In die periode was ‘Kun’ nog niet de speler die we nadien leerden kennen, hij was toen pas 17 jaar oud en hij speelde voor de Argentijnse club Independiente. Zijn straffe prestaties trokken al snel de aandacht van Europese clubs. Anderlecht zag in hem de ideale opvolger voor clubicoon Pär Zetterberg, die dat jaar de schoenen aan de haak hing. Dat was opvallend, aangezien de twee toch een ander profiel hadden.

Anderlecht informeerde naar de transfervoorwaarden, maar met 5 miljoen euro lag de prijs aan de hoge kant. Dat was toen bijzonder veel geld voor een Belgische club. Het was immers een risico om dergelijke som te betalen voor een 17-jarige speler die nog maar één jaar op het hoogste niveau had gespeeld.

Atlético, de droom in Manchester en de Catalaanse nachtmerrie

Sergio Agüero trok uiteindelijk naar Atlético Madrid, waar hij een fantastisch duo zou gaan vormen met Diego Forlán. Na met name de Europa League te hebben gewonnen met de Colchoneros, maakte hij de overstap naar Manchester City. Hij werd er topschutter aller tijden en met 184 goals in de Premier League was hij ook de beste buitenlandse doelpuntenmaker in de Engelse eerste klasse. De Argentijn zal herinnerd worden als de man die City in mei 2012 in de laatste seconden tegen QPR de titel bezorgde. Vorig seizoen was hij met City bijzonder dicht bij het winnen van de Champions League, maar Chelsea was te sterk.

Met het nationaal team van Argentinië bereikte hij de WK-finale van 2014 voordat hij afgelopen zomer de Copa America won. Hij is de derde best scorende spits van het nationaal team met 41 doelpunten in 101 interlands. Afgelopen zomer trok hij dan transfervrij naar FC Barcelona, waar hij zijn grote vriend Lionel Messi weer tegen het lijf zou lopen. Die vertrok toch en na de partij tegen Alaves bleek dat Agüero hartritmestoornissen had. De 33-jarige aanvaller kon zo dus geen geschiedenis schrijven in Camp Nou, maar liet toch een mooi nalatenschap achter in het voetbal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top