Mythische vieringen: Billy Sharp haalt de wereldpers met 'Mr. Socko'

Premier League | In het voetbal hoort een stukje show er ook bij. Veel voetballers proberen op een creatieve wijze hun doelpunt te vieren en ze vinden daarbij tal van invalshoeken. Een populaire tv-show, een film, een weddenschap, de geboorte van een kind etc. Sheffield United-speler Billy Sharp wist ook te verrassen met zijn viering.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een wedstrijd tussen Sheffield United en Norwich City zal niet veel emoties losweken bij de neutrale voetbalfan, die toch liever de topploegen zoals Liverpool, Manchester City en Chelsea aan het werk ziet. Op 26 januari 2019 wist Billy Sharp echter de wereldpers te halen. Hij pakte uit met een speciale doelpuntenviering die we nog nooit hadden gezien in het voetbal.

Inspiratie bij Mick Foley

De aanvaller van Sheffield United was die dag de grote held van zijn team. Onel Herandez bracht de thuisploeg op 1-0, maar Sharp zette de bordjes weer gelijk. Norwich City nam in de tweede helft weer de bovenhand via Teemu Pukki, maar het was weer Sharp die roet in het eten gooide. Hij wist in de 79ste minuut de 2-2 te scoren. Sharp zijn doelpunten waren niet zo speciaal, maar wat nadien volgde wel. Hij haalde immers een sok tevoorschijn, deed die rond zijn rechterhand en vierde zijn goal dus op speciale wijze.

Hij haalde zijn inspiratie bij WWE-legende Mick Foley. Hij introduceerde namelijk "Mr. Socko", zijn groene sok die zeer populair werd. Foley gebruikte de sok als onderdeel van zijn finishing move Mandible Claw. Die beweging deed Sharp ook na met zijn sok.

Een uitdaging van een vriend

Sharp liet nadien weten dat de grap er kwam via enkele vrienden die hem hadden uitgedaagd in een WhatsApp-groep. "Een vriend van mij kocht die sok voor 50 dollar via het internet en stelde voor dat ik op dergelijke manier een doelpunt zou vieren. Ik aanvaardde dit, maar wel op voorwaarde dat het eenmalig was. Als ik die match niet zou gescoord hebben, dan was de kous ook af", zei hij met een kwinkslag. Foley en Sharp ontmoetten elkaar enkele maanden later. "Ik kreeg na die match honderden berichten en voor ik het wist zat ik thuis te ontbijten met Foley", zei Sharp vol bewondering aan Britse media. Het was niet de eerste keer dat Sharp zich liet opmerken met een opvallende viering. Enkele jaren voordien vierde hij een doelpunt door een hap te nemen van een hotdog van een fan. Zo haalde de spits op zijn manier dan toch de wereldpers. Fan van onze serie? Herontdek dan hoe Jesse Lingard zijn doelpunt vierde met de West Ham-boysband.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top