FC Sevilla - Atlético Madrid: Papu Gómez en Diego Simeone herenigd

Sport | De achttiende speeldag in La Liga serveert een mooie affiche tussen FC Sevilla en Atlético Madrid, of de tweede tegen de vierde in de stand. Een speciale wedstrijd voor twee heerschappen die ooit eenzelfde lot beschoren waren: Papu Gómez en Diego Simeone.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De spanning is groot in het duel van zaterdag in het Ramón-Sánchez-Pizjuán-stadion. Ten eerste is de kraker een strijd tussen een Sevilla dat de hiërarchie zoals die al enkele jaren heerst in La Liga wil omgooien en de regerend kampioen die dit seizoen iets minder soepel draait.

De partij zet ook twee mannen tegenover elkaar die elkaar door en door kennen, vermits ze een kleine tien jaar geleden bij dezelfde club onderdak vonden. De ene als speler, de ander als trainer. Hun wegen kruisten eventjes alvorens ze elk weer hun eigen weg gingen. Zaterdag ontmoeten ze elkaar opnieuw.

Van Argentinië naar Italië

Op 29 januari 2009, vlak voor het eindtoernooi in Argentinië, rekruteert de club van San Lorenzo Papu Gómez, die overkomt van Sarandi. Op 15 april 2009 volgt Diego Simeone Miguel Angel Russo op als coach van de Argentijnse club San Lorenzo na de uitschakeling in de eerste ronde van de Copa Libertadores.  

Het gemeenschappelijke verhaal van beide heren start dus in april 2009. Vrijwel meteen heeft de jonge coach Simeone een invloed op de speler, die hem als vleugelspeler opstelt in plaats van nummer tien. Minder dan een jaar later, in april 2010, verlaat Simeone de club. In januari 2011 trekt hij naar Catane in de Serie A om de club te redden van degradatie. En raad eens wie daar al sinds juli 2010 speelde, na een uitstekend seizoen op sportief vlak?

Bijna colchonero

De twee heerschappen vertegenwoordigen bij de Serie A-club een Argentijnse delegatie, samen met Maxi Lopez. Catane zou zich redden op het einde van het seizoen en Simeone pakt andermaal zijn koffers, terug naar Argentinië. Eind 2011 strijkt hij neer in Atlético Madrid. Hij tracht Papu Gómez te verleiden om ook naar de Spaanse hoofdstad af te zakken.

Ondanks zijn goede prestaties in Sicilië wordt de speler in 2013 in de etalage gezet. Hij slaat aanbiedingen van grote Italiaanse clubs af want hij wil naar… Atlético. Maar het bestuur van Catane is te gulzig en aast op David Villa. “Catane wou me niet laten gaan voor minder dan tien miljoen euro, en uiteindelijk gebeurde er niets. Ik werd niet verkocht, en ik wou dood”, verklaarde de speler destijds.

De Argentijn belandt nadien bij Metalist Kharkiv, maar door sancties die de club opgelegd kreeg is zijn verblijf van korte duur. Hij trekt naar Atalanta, waar hij een vaste waarde wordt. Maar ook daar belandt hij op een zijspoor. In januari van dit jaar belandde hij in Sevilla. De aanpassing was niet eenvoudig, maar hij heeft nu eindelijk zijn draai gevonden – vlak voor de ontmoeting met zijn mentor, deze zaterdag.

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de achttiende speeldag in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 18 december
Zondag 19 december

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top