Topschutters 1B: Wase spitsen doen zaakjes; Sales nog altijd de vlotst scorende prijsschutter

Sport | Afgelopen weekend veranderde er niets aan de kop van de assistenranking. Daarnaast was er ook (opnieuw) geen doelman die een clean sheet kon houden. In de topschutterslijst werden er wel zaakjes gedaan. Vooral door de prijsschutters van Waasland-Beveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo beende Daniel Maderner de werkloze Erdon Daci bij op de tweede plek in het topschuttersklassement. De spits van Waasland-Beveren trof 2x raak tegen het Deinze van topschutter Lennart Mertens en wordt zo weer een kandidaat voor het topschutterskroontje. Ook ploegmaat Kevin Hoggas kon een goaltje toevoegen aan zijn totaal waardoor hij de kloof tussen Daci en Maderner enerzijds en de achtervolgers anderzijds op z'n eentje dicht.

Topschutters

10. Mertens (Deinze),
8. Daci (Westerlo), Maderner (Waasland-Beveren)
7. Hoggas (Waasland-Beveren)
6. De Belder (Deinze), Sales (Lommel), Anne (Virton), Abdallah (Lierse K.)
5. Schuermans (Lierse K.), Bernat (Westerlo), Yagan (Lierse K.)

Als we bij deze jongens (met vijf goals en meer) kijken naar het klassement waarin het aantal minuten per doelpunt verrekend wordt, dan blijkt Sales nog steeds de vlotst scorende aanvaller van de reeks. De spits van Lommel heeft voorlopig 86 speelminuten nodig om een goal te maken; dat zijn er zes minder dan Daci.

Speelminuten per goal

86: Arthur Sales (Lommel)
92: Erdon Daci (Westerlo)
112: Lennart Mertens (Deinze)
114: Daniel Maderner (Waasland-Beveren)
134: Kevin Hoggas (Waasland-Beveren)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top