Tielemans en Castagne dromen van een glansprestatie tegen Liverpool in kwartfinale EFL Cup

Voetbal | Dinsdag 21 en woensdag 22 december worden de kwartfinales van de EFL Cup, eveneens uitgezonden op Eleven Sports, in Engeland gespeeld. Blikvanger in die wedstrijden is de clash tussen Liverpool en Leicester City.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er zijn nog acht teams in de running om Manchester City op te volgen als winnaar van de EFL Cup. Arsenal heeft als drievoudig winnaar (1964, 1997 en 2000) een grote kans om door te stoten naar de halve finales. Zij spelen tegen Sunderland in het Emirates Stadium. Sunderland staat momenteel derde in de League One (Engelse D3) en zou voor Arsenal normaal geen moeilijke tegenstander mogen zijn. Toch spelen zij dit seizoen in de EFL Cup de pannen van het dak door al sinds de eerste ronde keer op keer als winnaar uit de bus te komen. Albert Sambi Lokonga en zijn kompanen zijn bij deze gewaarschuwd!

Origi tegen Tielemans en Castagne

Woensdagavond omstreeks 20u45 worden tegelijkertijd drie wedstrijden op gang gefloten. Romelu Lukaku en zijn Chelseau gaan richting Brentford om hun ticket voor de halve finales veilig te stellen. The Blues zullen waakzaam moeten zijn voor de tiende van de Premier League. Chelsea kroop al door het oog van de naald tegen Aston Villa en Southampton. Elke keer moesten penalty’s de wedstrijd in een definitieve plooi in het voordeel van de ploeg van Thomas Tuchel leggen. 

De spannendste wedstrijd in de kwartfinales wordt ongetwijfeld de match tussen het Liverpool van Divock Origi, doelpuntenmaker in de twee vorige rondes, tegen het Leicester City van Youri Tielemans en Timothy Castagne. Middenin de competitie én in de Champions League lijken The Reds momenteel onverslaanbaar. The Foxes zullen hun beste beentje moeten voorzetten om te winnen. Jürgen Klopp droomt ervan om opnieuw de meest succesvolle ploeg van de competitie te worden, maar dat zal hij niet cadeau krijgen. Manchester City won deze bekercompetitie net als Liverpool al acht keer maar werd in de vorige ronde uitgeschakeld door West Ham, dat het nu opneemt tegen Tottenham.

Volg de EFL Cup het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de kwartfinales :

Dinsdag 21 december:

Woensdag 22 december:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top