Vranckx verrast vriend en vijand in de Bundesliga

Sport | Bondscoach Roberto Martinez heeft veel weelde het middenveld. Er staan immers een aantal jongens op de deur te kloppen. Orel Mangala (VfB Stuttgart), Amadou Onana (Lille OSC) en Aster Vranckx (VfL Wolfsburg) doen het zeer goed. Vooral die laatste is misschien wel de grootste verrassing. Vranckx neemt het vrijdagavond met Wolfsburg om 20u30 op tegen Bayern München.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wolfsburg maakte in januari 2020 bekend dat het Aster Vranckx weghaalde bij KV Mechelen. De Duitse club betaalde acht miljoen euro en liet hem nog zes maanden in Mechelen spelen. Afgelopen zomer trok hij dan naar Wolfsburg, dat met Sebastien Bornauw en Dodi Lukebakio nog twee Belgen aantrok. Veel waarnemers dachten dat Vranckx het moeilijk zou gaan krijgen bij de Duitse subtopper, zeker toen hij in de voorbereiding een blessure opliep. 

Van Bommel en Kohfeldt

Vranckx had nochtans zeer goed nagedacht over zijn transfer naar Wolfsburg. "Omdat ik een heel duidelijk toekomstplan kreeg voorgeschoteld. Maar ook doordat hier in het verleden toch al heel wat topspelers een nieuwe of andere wending aan hun loopbaan gaven. Dat overtuigde me. Kevin De Bruyne, Koen Casteels en Julian Draxler zijn profvoetballers die alleen maar beter werden door hun overstap naar Wolfsburg", vertelde hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Vanaf midden oktober kreeg Vranckx, toen nog van trainer Mark van Bommel, stilaan speelkansen. Hij greep die met beide handen. Van Bommel werd echter ontslagen, maar ook diens opvolger Florian Kohfeldt was gecharmeerd door de negentienjarige Belg. Vranckx maakt indruk met zijn voetballend vermogen, infiltraties en duelkracht. "Aster is een kalme jongen met lef. Zijn dynamiek en werkijver zijn belangrijk voor ons. Het is indrukwekkend wat hij nu al laat zien in zijn eerste maanden in de Bundesliga en Champions League. Hij is nog een tiener, maar speelt als een 25-jarige”, liet de Duitse coach weten.

Rode Duivels?

De jongeling, die vorig weekend nog een nekblessure opliep, speelt zich zo steeds meer in de kijker van bondscoach Roberto Martinez. In maart zal die enkel spelers oproepen die minder dan 50 selecties hebben. Een speler als Axel Witsel zal dus niet aanwezig zijn. Martinez wil de toekomst voorbereiden en Vranckx is één van de pionnen die zich in de kijker weet te spelen.

Wie weet kan hij wel het pad van Kevin De Bruyne volgen, die zich via Wolfsburg ook richting wereldtop wist te spelen. Tegen Bayern München krijgt hij alvast een kans om zich te meten met de Europese top.

Speeldag 17 van de Bundesliga op Eleven Sports:

Vrijdag 17 december

Zaterdag 18 december
Volg de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top