Is smaakmaker Mo Salah stilaan uitgespeeld bij Liverpool?

Sport | De geruchtenmolen draait steeds harder, de speculaties klinken steeds luider: Liverpool dreigt zijn farao in de voorhoede te verliezen, klinkt het in de Engelse sportpers. De smaakmaker van The Reds zou gealludeerd hebben op een overstap naar een Premier League-rivaal. Proximus Pickx onderscheidt feit van fictie en etaleert de verschillende opties van Salah – opdat hij het zelf niet zou moeten doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Liverpool dreigt Mohamed Salah te verliezen', zo blokletterde de Britse tabloid The Sun op 9 december op diens website. De Egyptische superster speelt zowat zijn beste seizoen tot nu toe op Anfield, en net nu zou hij andere oorden willen opzoeken. Enkele regels lager nuanceerde The Sun al zijn eigen bericht: Mo Salah wil wel degelijk in Liverpool blijven maar mocht de deal voor een nieuw contract afspringen, staan een aantal Europese topclubs in de rij om de 29-jarige dribbelvaardige aanvaller in te lijven.

Liverpool wil zijn topschutter natuurlijk aan boord houden. Omgekeerd wil ook Salah zelf het liefst in Liverpool blijven. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar schijn bedriegt. Het contract van Salah loopt volgend seizoen af. Coach Jurgen Klopp liet zich al ontvallen dat een contractverlenging allesbehalve een uitgemaakte zaak is: "Onderhandelen is geen theekrans in de namiddag."

Tactisch steekspel

Nee, zo eenvoudig is het niet. Onderhandelen over een contract is een hard tactisch steekspel, net zoals op een voetbalveld, waarbij gegoocheld wordt met miljoenen. Het is trekken, sleuren en toegeven tot beide partijen zich kunnen vinden in de deal. Intussen overschouwt de winger zijn opties – voor het geval er geen akkoord gevonden wordt. Die kans is namelijk niet onbestaande.

FC Barcelona ligt al uit de race, want een klepper als Salah kan de noodlijdende topclub zich heden ten dage niet veroorloven. Barça moet de broekriem aanhalen om uit de rode cijfers te geraken. Manchester United is een grote kandidaat om Salah een contract voor te schotelen. De traditieclub speurt al lang naar een nieuwe sterspeler op de flank. Met Salah rechts en Sancho links zou ManU weer over voldoende slagkracht beschikken om een ernstige titelkandidaat te zijn. Al lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Salah Liverpool zou inruilen voor zijn grootste rivaal.

Terugkeer naar The Blues?

Een terugkeer naar Chelsea misschien? Samen met onze Kevin De Bruyne is Salah het grootste talent dat The Blues zich de jongste jaren lieten ontglippen. Het Egyptische dribbelwonder speelde slechts dertien Premier League-wedstrijden in een Chelsea-shirt tussen 2013 en 2015. Niemand die toen kon bevroeden dat de anonieme aanvaller even later zou uitgroeien tot de wereldspeler die hij nu is. In 2017 ruilde Salah Roma voor Liverpool. Chelsea zou een type Salah goed kunnen gebruiken, want in de voorhoede pakt de Londense mayonaise niet echt. Een groot deel van de doelpunten worden gescoord door verdedigers. Heeft Salah het gevoel dat hij nog 'unfinished business' heeft in Stamford Bridge na zijn mislukte passage?

Als er één club is die graag weelde heeft in zijn voorhoede is het wel Manchester City. Pep Guardiola heeft geen gebrek aan opties met Raheem Sterling, Jack Grealish, Gabriel Jesus, Riyad Mahrez en Ferran Torres in zijn rangen. Maar Torres en Sterling zouden beiden uitkijken naar een andere club – Barcelona solliciteerde al naar hun diensten. ManCity lijkt ook één van de enige clubs te zijn die voldoende diep in de geldbuidel kan tasten om een speler als Salah aan zich te binden.

Cashen bij Newcastle of prijzen pakken bij Bayern

Last but not least: Newcastle, dat onlangs is overgenomen door een Saoedische investeringsgroep en daarmee in één klap tot de rijkste clubs ter wereld behoort. De club heeft een al even rijk verleden en een dito status – al teert het vooral op oude glorie, want Newcastle behoort al een tijdje niet meer tot de top van het Engelse voetbal. De overname kan de club weer naar nieuwe hoogtes stuwen. Salah zou kunnen zwichten voor de astronomische sommen die hij bij Newcastle kan verdienen, vermits de nieuwe eigenaars zo rijk zijn als de zee diep is. Bij de ambitieuze club zou Salah meer dan ooit dé grote man zijn waarrond alles draait – al moet het hele team wel eerst versterkt worden alvorens Salah zich zou wagen aan een avontuur in St James' Park.

Buiten de Premier League lijkt Bayern München de enige geloofwaardige kandidaat te zijn om een kaliber als Salah binnen te rijven. De Duitse Rekordmeister is al jarenlang dé te kloppen ploeg voor elke nationale trofee en behoort jaar na jaar tot de topfavorieten voor eindwinst in de Champions League. Al die jaren zo'n consistentie aanhouden is weinig clubs gegeven – zelfs Juventus zag zijn bijna decennialange succesreeks gestopt. Bij Bayern is Salah quasi verzekerd van prijzen om zijn palmares aan te dikken. Met het duel tussen Liverpool en Inter in het verschiet, zien we Salah binnenkort mogelijk al aantreden op het kampioenenbal.

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top