Vuurwerk verzekerd in de achtste finales van de Champions League

UEFA Champions League | De groepsfase zit erop in de Champions League en het is tijd voor de knock-outfase. De loting voor de achtste finales vindt maandag 13 december om 15u plaats en is rechtstreeks te volgen op Pickx Live. Welke affiches mogen we verwachten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zestien ploegen strijden om de Beker met de Grote Oren. Zoals elk jaar zijn er de verwachte ploegen, maar er zijn ook een aantal verrassingen. Dat is onder meer het geval voor Lille OSC, dat eerste werd in zijn groep. Het is pas de tweede keer in de clubgeschiedenis dat de ploeg wist door te stoten naar de volgende ronde.

Een finale avant la lettre

Voor RB Salzburg is het zelfs de eerste keer dat ze de groepsfase van de Champions League wisten te overleven. Zij werden tweede na Lille OSC. Het Portugese Sporting CP werd ook tweede in zijn groep en wist zich ook verrassend genoeg ten koste van Borussia Dortmund te plaatsen voor de achtste finales. Opvallend: er zijn vier ploegen uit de ‘kleine’ competities die wisten door te stoten naar de laatste zestien deelnemers. Het was van het seizoen 2017-2018 geleden dat er nog zoveel clubs buiten de G5-competities dat wisten te bereiken.

Bij de reekshoofden zitten grote namen als Manchester United en Juventus, maar zij moeten ook vrezen voor de kwartfinales. In de tweede pot zit namelijk ook PSG, dat tweede werd achter Manchester City. De Parijzenaars worden aanzien als een grote kandidaat voor de eindzege. Wie hen loot, heeft er een prachtige affiche bij. Wie weet krijgen we in de volgende ronde al een remake van de finale van 2020, toen Bayern München de finale wist te winnen van PSG. Zij kunnen elkaar opnieuw tegen het lijf lopen.

Uitgoals tellen niet meer dubbel

Chelsea is de enige Engelse club die niet als reekshoofd start. De club van Romelu Lukaku zag Juventus voor hen eindigen en zij kunnen ploegen als Bayern München, Lille of Ajax loten. De Amsterdammers maakten op hun beurt indruk door zes keer te winnen in hun groep. Sébastien Haller scoorde maar liefst tien doelpunten en de Ajacieden hopen net zoals drie jaar geleden ver door te stoten. Van clubs als Benfica, Villarreal of Atlético Madrid wordt niet al te veel verwacht, nadat ze wisselvallig voor de dag kwamen in de groepsfase.

De reekshoofden mogen hun eerste match in eigen huis afwerken. Geen enkele ploeg mag het bovendien opnemen tegen een club die het al in de groepsfase trof of een ploeg uit hetzelfde land. Vanaf dit seizoen zijn de uitgoals bij een gelijke tussenstand na 180 minuten niet meer doorslaggevend. Bij een gelijke stand zullen verlengingen en eventueel penalty’s voor de beslissing zorgen.

De reekshoofden:

De niet-reekshoofden: Aanstaande maandag vanaf 15u kan je de loting voor de achtste finales van de Champions League rechtstreeks volgen op Pickx Live. Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top