Heeft Romelu Lukaku eindelijk de bal weer aan het rollen gekregen bij Chelsea?

Sport |

Met zijn doelpunt tegen Zenit woensdagavond werd Romelu Lukaku met 39 doelpunten de topscorer in de Belgische geschiedenis van de Champions League. Naast het vestigen van een nieuw record zal het doelpunt de Rode Duivel ook mentaal goed doen, aangezien hij een lastige periode heeft doorgemaakt bij Chelsea.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Romelu Lukaku scoorde woensdag zijn tweede doelpunt van het seizoen voor de Blues in een 3-3 gelijspel tegen Zenit Sint-Petersburg in de Champions League. Het is de eerste keer dat hij voor Chelsea speelt sinds de wedstrijd van 20 oktober tegen Malmö. Zijn treffer van deze woensdag was ook de eerste die de Rode Duivel scoorde sinds de eerste leg tegen de Russen op 14 september. Het doelpunt bracht hem voorbij het Europese record van Luc Nilis, die 38 keer scoorde voor Anderlecht en PSV Eindhoven in de jaren 1980 en 1990.

Ingewikkelde weken

Dit zou de aanvaller een vertrouwensboost moeten geven, want hij heeft het al enige tijd moeilijk in Londen. De Rode Duivel keerde in de zomer terug naar Chelsea na een indrukwekkend seizoen in Italië en begon onder Thomas Tuchel het nieuwe seizoen erg goed, met vier doelpunten in evenveel wedstrijden. Het was een onmiddellijke impact die de 115 miljoen euro rechtvaardigde die de Blues neertelden voor zijn overstap naar Stamford Bridge.

Maar het werd al snel ingewikkeld voor de voormalige Inter-spits, die vier weken op rij het net niet wist te vinden. Lukaku werd bekritiseerd voor zijn slechte vorm en vervolgens aan de kant gezet door een blessure, die hem meer dan een maand buiten strijd hield.

In zijn afwezigheid bewezen de Blues dat ze het ook zonder hun sterspeler kunnen door overtuigend te blijven winnen, hoewel Timo Werner en Kai Havertz niet hetzelfde profiel hebben als de Belg. Sommige waarnemers hebben zelfs beweerd dat de troepen van Tuchel gevaarlijker zijn zonder Lukaku omdat ze dan minder voorspelbaar zijn…

Het vertrouwen van Tuchel

De Duitse coach leek zich geen zorgen te maken over zijn spits, en koos er gewoon voor om het rustig aan te doen bij zijn terugkeer na de blessure. Ondanks drie weinig overtuigende passages is Tuchel Lukaku blijven steunen. De Duitser had dan ook duidelijk laten verstaan dat Lukaku weer in de basis zou staan zodra hij hersteld was. Dat was woensdagavond het geval.

Het bleek een goede zaak dat het onwrikbare vertrouwen van zijn coach de Rode Duivel ietwat op zijn gemak stelde, want na tien wedstrijden zonder te scoren vond hij eindelijk weer de achterkant van het net. Lukaku’s doelpunt zal hopelijk tot een nieuwe start leiden bij de Blues en hem helpen om opnieuw een echte impact te hebben in het goed geoliede systeem van Thomas Tuchel. Want de Belg weet dat alleen een prestatie die even sterk is als zijn reputatie, alle twijfels over hem kan doen verstommen.

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen op de Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top