Brugge komt te laat op kruissnelheid in Parijs en moet afscheid nemen van Europees voetbal

Sport | Het zat er al een beetje aan te komen, maar gisterenavond werd Club Brugge definitief uitgeschakeld in de Champions League na een nederlaag van 4-1 in Parc des Princes tegen PSG. De Bruggelingen schoten opnieuw, zoals eerder al in deze competitie, te laat in gang en dat resulteerde in een ‘verdiende’ nederlaag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de laatste speeldag van de groepsfase in de Champions League was het alles of niks voor Club Brugge en Leipzig. Europees overwinteren kon enkel bij een nederlaag van een van beide ploegen, aangezien zowel PSG als Manchester City al zeker waren van een plek in de top twee van hun groep. De Bruggelingen hoopten nog op een ticket voor de Europa League, maar moesten daarvoor beter presteren dan de Duitsers. Zij moesten op bezoek bij City. 

Maar na zeven minuten spelen werd de hoop van de Bruggelingen al verbrijzeld door twee vroege goals van de Parijzenaars. Na een minuut spelen sloeg Nuno Mendes toe, Mignolet was kansloos kon het leer enkel terug in de voeten van Mbappé duwen. Die aarzelde niet en opende de score genadeloos. Zes minuten later was het weer prijs. Toen ging hij zonder veel problemen voorbij Hendry en de Brugse verdediging om de score te verdubbelen.

Problemen bij de start

Met maar liefst twintig tegendoelpunten in zes wedstrijden is het logisch dat de verdediging van Brugge het zwaar te verduren krijgt. In de eerste fase van een wedstrijd gebeurde het meermaals dat de ploeg te traag op gang kwam. Ook bij Leipzig werd na vijf minuten al gescoord via Nkunku, tegen City kon Foden al toeslaan in de eerste vijftien minuten. 

Christopher Nkunku liet na twaalf minuten de netten van Mignolet opnieuw trillen, terwijl Fosberg in de zeventiende minuut zijn score kon verdubbelen. Als we dat laatste doelpunt weglaten en de twee goals van de wedstrijd in Parijs erbij tellen, kreeg Brugge dit seizoen in de Champions League zes goals tegen in het eerste kwartier. Dat is iets te veel om op het hoogste Europese niveau mee te doen om de knikkers. 

Gebrek aan regelmaat?

Voor deze wedstrijd tegen PSG paste Philippe Clément zijn basiselftal verder aan door Nsoki en Sandra op één lijn in te zetten in de plaats van Dost en Mechele. Laten we het bovendien maar niet hebben over het gedoe met Vormer, die voor de zoveelste keer naar de bank werd verwezen. Anderzijds stond het stertrio Messi, Mbappé en Di Maria opgesteld waardoor de Brugse verdedigers op papier eigenlijk al kansloos waren. 

Clément kan dit weekend in de reguliere competitie dezelfde keuze maken door zijn opstelling voor de match tegen PSG al eens uit te proberen, maar koos voor zijn gekende opstelling. Daardoor speelde hij met een nieuwe opstelling in Parijs, wat misschien mee aan de oorzaak van het verlies kan liggen. Ondanks het zwakke begin, liet Brugge wel nog steeds goede dingen zien. Blauw zwart hoeft dan ook niet met spijt terug te kijken op de groepsfase van deze competitie. 

Bij PSG kon Messi na de openingstreffers van Mbappé ook nog twee keer scoren, maar aan Brugse zijde was het Rits die de pijn kon verlichten. Hoe dan ook deed Leipzig wél wat het moest doen door City met 2-1 te verslaan. Daardoor is de Duitse ploeg zeker van de derde plaats in de groepsfase. Brugge mikte natuurlijk ook op die positie, maar de zware nederlaag tegen Leipzig op de vijfde speeldag gooide roet in het eten. In de Champions League wordt elke misstap zwaar bestraft en Brugge kreeg niet de tijd om te leren uit zijn fouten. Jammer, want onze landgenoten speelden verre van slecht. Een goede les voor de volgende keer? 

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang op de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top