Recht Mönchengladbach de rug na de Freiburgse bolwassing?

Bundesliga | Dit weekend vielen de monden open in de Duitse bundesliga. SC Freiburg legde Borussia Mönchengladbach over de knie en dat met indrukwekkende 0-6-cijfers. De spelers van Mönchengladbach verlieten zichtbaar aangeslagen het veld. Kunnen ze zich weldra herpakken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Borussia Mönchengladbach zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. De voormalige club van Thorgan Hazard, Igor De Camargo en Filip Daems staan momenteel op de dertiende plaats in de Duitse Bundesliga, verloor laatst twee keer op rij en kreeg afgelopen weekend een 0-6-pandoering om de oren. De beulen van dienst waren de spelers van SC Freiburg die na 37 minuten al zes keer de weg naar het doel van de Borussen hadden gevonden.

Door deze nieuwe nederlaag beschikt Mönchengladbach over amper achttien punten, en dat zijn er slechts vijf meer dan Augsburg dat momenteel op de zestiende plaats staat en grote kans maakt om play-offwedstrijden te moeten spelen om degradatie uit de Bundesliga te voorkomen. Als Mönchengladbach verder opschuift richting de kelder van het klassement, kan de Duitse eerste klasse wel eens een opnieuw een traditieclub verliezen zoals dat vorig seizoen met Schalke 04 gebeurde.

Vertrouwen winnen in het sukkelstraatje

Het wordt dus zaak voor Borussia Mönchengladbach om zich zo snel mogelijk te herpakken en dat lukt het best tegen een club die, net als zij, kampen met weinig zelfvertrouwen. RB Leipzig bijvoorbeeld, de volgende tegenstander van Mönchengladbach. Zij hebben al drie keer op rij verloren in de Bundesliga en dat biedt perspectieven voor Borussia Mönchengladbach. 

Toch wordt het ook opletten geblazen. Leipzig won immers nog maar pas van Manchester City (2-1) in de Champions League en lijkt zijn tweede adem te hebben gevonden na een trainerswissel. De resultaten in de Bundesliga laten wel nog op zich wachten.

Verdediging is gatenkaas

In plaats van naar de tegenstander te kijken, richt Borussia Mönchengladbach misschien beter de blik naar binnen. Naar de verdediging bijvoorbeeld. Die heeft op twee wedstrijden tijd al tien tegendoelpunten mogelijk gemaakt waardoor doelman Yann Sommer zich evenveel keer moest omdraaien. Als Mönchengladbach niet opnieuw een blauwtje wil lopen, doet coach Adi Hüttler er maar best alles aan om zijn verdedigers bij de les te houden en vertrouwen te geven.

Maar ook de spitsen geven niet thuis. Enkel aanvaller Jonas Hofmann kan met zijn zeven doelpunten in dertien wedstrijden een aardig rapport voorleggen. Maar spelers zoals Alassane Plea of Breel-Donald Embolo raken niet verder dan een handvol goals en dat laat zich op dit moment voelen voor de Borussen die de goals broodnodig hebben.

Speeldag 15 van de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 11 december

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top