Selectienieuws 1B: vraagtekens bij Westerlo; positief nieuws bij Moeskroen en Lierse K.; Lommel zonder Kis

Challenger Pro League | Zondag staan de laatste twee wedstrijden van de eerst periode van de D1B Pro League op de agenda. Autoritair koploper KVC Westerlo ontvangt 'ploeg in vorm' Moeskroen terwijl Lierse Kempenzonen en Lommel elkaar de das willen om doen in hun zoektocht naar een positief resultaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij competitieleider KVC Westerlo zijn er wel wat twijfels rond de fitheid van Jordanov (bil) en Van den Keybus. De Bulgaar trainde de voorbije week weer deels mee met de groep terwijl de jonge Belg last had van de enkel. Langdurig geblesseerden Dierckx en Van Hout zijn er zeker niet bij.

Moeskroen reist naar 't Kuipje mét draaischijf Bakic. De middenvelder werd geschorst via de Reviewcommissie, maar Moeskroen ging in beroep tegen die beslissing. Doordat de definitieve uitspraak pas vrijdag viel, mag nog meedoen tegen Westerlo. Gueye en Mayoka-Tika blijven in de lappenmand.

Zondagavond ontvangt Lierse Kempenzonen het zwalpende Lommel. Coach Tom Van Imschoot kan voor de gelegenheid opnieuw een beroep doen op Yagan. De ervaren spits is hersteld van zijn blessure. Hierdoor is enkel Kieboom niet selecteerbaar.

Lommel speelde woensdag nog in de Croky Cup, maar heeft daar - buiten het verlies - normaliter geen kleerscheuren aan over gehouden. Dat houdt in dat enkel Kis er niet bij zal zijn. Hij is geelgeschorst nadat hij zijn vijfde gele kaart pakte in de vorige competitiewedstrijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top