Standard kan de leegloop van grote talenten niet tegenhouden

Jupiler Pro League | Standard liet enkele dagen geleden weten dat Hugo Siquet vanaf 1 januari 2020 voor de Duitse eersteklasser Freiburg zal spelen. De transfer toont aan dat de financiële problemen bij de Luikenaars groot zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen zomer probeerden tal van clubs Hugo Siquet weg te halen bij Standard, maar onder meer het Franse Lille OSC vond geen overeenkomst met de Rouches. De speler was op dat moment ook niet erg happig om te vertrekken en daardoor was de rechtsachter de afgelopen maanden nog te zien op de Belgische velden.

De interesse in Siquet is nooit echt verdwenen en Freiburg en Standard wisten dus een deal te vinden over een transfer. De club uit de Bundesliga zal iets meer dan 5 miljoen euro betalen voor de jonge Belg, en dat bedrag kan nog oplopen via allerhande bonussen. De transfer van Siquet is ook het zoveelste bewijs dat een financieel noodlijdend Standard zijn talenten niet lang aan boord kan houden.

Niet de laatste vertrekker

De Waalse club moest afgelopen zomer immers ook al Michel-Angé Balikwisha van de hand doen. Royal Antwerp FC haalde hem voor een bedrag tussen de 5 à 6 miljoen euro weg uit Luik en dat was een pijnlijke slag voor Standard. Antwerp is immers een grote rivaal van de club en de fans waren boos op de speler én op het Luikse bestuur. De supporters kunnen maar best rekening houden met nog een aantal uitgaande transfers.

Met Arnaud Bodart en Nicolas Raskin zijn er nog twee talenten van eigen bodem die de club mogelijk gaan verlaten. Als Standard geen nieuwe investeerders weet te vinden, lijkt de club nog lucratieve uitgaande transfers te moeten afronden.

Balikwisha

Standard kent een moeilijk seizoen en moet zondag om 13u30 aan de bak tegen Antwerp. Op Sclessin werd het nog 2-5 voor Antwerp, dus de Luikenaars zullen revanche willen nemen. Bij de Great Old hoopt Balikwisha zich op zijn beurt te tonen tegen zijn voormalige werkgever. In de heenmatch speelde hij slechts 20 minuten. De duurste aankoop ooit van Antwerp kende tot op heden een matig seizoen.

Hij kon nog niet echt overtuigen, ook al staat hij de laatste weken steevast in de basis. Brian Priske wacht nog altijd op meer beslissende acties van de jonge Belgische flankaanvaller. Als Balikwisha zijn basisplaats wil behouden, zal hij voor meer doelpunten en assists moeten zorgen. Kan hij tegen Standard zijn statistieken de hoogte injagen?

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de partij Antwerp - Standard van zondag om 13u30, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top