Venezia rehabiliteert de ‘nieuwe Bonucci’

Sport | Venezia promoveerde dit seizoen naar de Serie A. De club werd door velen aanzien als een vogel voor de kat, maar ze verweren zich kranig. Dat heeft het onder meer te danken aan de 27-jarige Italiaanse verdediger Mattia Caldara. Die zal zondag tegen Juventus willen aantonen dat hij nog altijd de Italiaanse top mag ambiëren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Venezia huurt de centrale verdediger van AC Milan, waar hij nog tot medio 2023 onder contract ligt. In Milaan zullen ze tevreden zijn met de prestaties van Caldara, want hij is een vaste waarde bij de Italiaanse club. Hij was naast Daan Heymans, Thomas Henry en David Okereke (allen uit de Jupiler Pro League gehaald) één van de vele zomertransfers van Venezia.

Debuut voor Italië

Caldara is een jeugdproduct van Atalanta, waar men bijzonder goed werkt met de jeugd. Daar brak hij helemaal door en Juventus plukte hem er voor 19 miljoen euro weg. Zoals dat wel vaker het geval is in Italië, werd hij meteen uitgeleend aan… Atalanta. Daar deed hij het zo goed dat hij twee selecties kreeg bij de nationale ploeg. Italië leek een nieuwe topverdediger in zijn rangen te hebben. Caldara zou echter nooit een minuut voor Juventus spelen en het ging de jaren nadien van kwaad naar erger.

Een jaar later kwam het wéér tot een zeer opmerkelijke transfer. Juventus rondde een ruildeal af met AC Milan en zo kwam Leonardo Bonucci naar Turijn en trok Caldara naar Milaan. Opvallend: Caldara werd in Italië aanzien als de ‘nieuwe Bonucci’. Toch bleef de verdediger ook in Milaan op zijn honger zitten. Hij speelde geen enkel duel in de Serie A voor Milan, maar dat kwam ook door bijzonder veel blessureleed. Blessures aan de achillespees en aan de knie zorgden ervoor dat hij maar liefst 19 maanden buiten strijd was. "Het was een zware periode van 19 maanden vol ergernis", zei de speler aan Italiaanse media.

Terug naar Atalanta

De carrière van de speler zat daardoor in het slop en Atalanta gooide hem een reddingsboei door hem anderhalf jaar te huren. Zijn derde passage in Bergamo was echter geen succes met amper 20 competitiewedstrijden. AC Milan had geen geloof meer in hem en ging maar al te graag in op het bod van Venezia om hem met een aankoopoptie van 4 miljoen euro te huren.

Caldara was op zijn hoogtepunt 25 miljoen euro waard, volgens Transfermarkt is dat momenteel 4 miljoen euro. In de prachtige stad ontbolstert Caldara weer en tegen Juventus zal hij zich ongetwijfeld nog wat meer willen tonen. Kan hij op termijn terugkeren naar de Italiaanse top?

Volg het hele seizoen het beste van de Serie A, inclusief het duel tussen Venezia en Juventus deze zaterdag om 18 uur, op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van speeldag 17 in de Serie A:

Vrijdag:

Zaterdag:

Zondag:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top