Schorsingen en gele dreiging 1B (speeldag 14): vijf spelers op de strafbank!

Sport | Op de laatste 1B-speeldag van de eerste ronde zitten er maar liefst vijf spelers op de strafbank. Voor negen anderen dreigt een schorsing bij een volgende (vijfde) gele kaart.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Youssef Challouk (SK Deinze) begint aan zijn eerste schorsingsdag na hun doorverwijzing via de Reviewcommissie. Hij krijgt het gezelschap van Gilles Ruyssen (RWDM) en Altin Kryeziu (RE Virton); die vorig weekend beiden van het veld werden gestuurd met een dubbele gele kaart.

En ook voor Kevin Kis (Lommel SK) en Viktor Boone (SK Deinze) zit er dit weekend geen competitievoetbal in. Zij verzamelden op speeldag 13 hun vijfde gele kaart en zijn dus automatisch geschorst. Opvallend: Kis stond al na vijf speeldagen met vier gele kaarten achter zijn naam, maar kon het dus toch nog tot de dertiende speeldag uitzingen zonder een vijfde gele kaart te pakken.

Voor Marko Bakic - die andere speler die doorverwezen werd na het bekijken van videobeelden - begint zijn straf (twee speeldagen + twee voorwaardelijk) pas na dit weekend omdat Moeskroen niet akkoord was met het oorspronkelijke voorstel en de zaak nog moest voorkomen voor de Geschillencommissie.

Voor negen andere spelers volgt er een automatische schorsing op de 15e speeldag als ze komend weekend een gele kaart pakken.

- Olivier Myny (RE Moeskroen)
- Maxime De Cuyper (KVC Westerlo)
- Kouya Mabea (KVC Westerlo)
- Thomas Van Den Keybus (KVC Westerlo)
- Abdoul Dante (RWDM)
- Denis Prychynenko (SK Deinze)
- Jamal Aabbou (RE Virton)
- Ruben Droehnle (RE Virton)
- Nicholas Rizzo (RE Virton)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top