Amine Gouiri, de sensatie van Nice

Sport | OGC Nice speelde een uitstekende eerste seizoenshelft in de Ligue 1, en wel dankzij Amine Gouiri. De jonge Franse aanvaller maakte een vliegende start en is goed op weg om de nieuwste Franse sensatie te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Acht doelpunten en vier beslissende passes in vijftien wedstrijden: Gouiri speelt op een wolk bij Nice. De 21-jarige aanvaller is goed op weg om zijn statistieken van vorig seizoen te verpulveren. Toen trof hij twaalf keer raak en deelde hij zeven assists uit in de competitie.

Nice heeft zijn uitstekend seizoensbegin grotendeels te danken aan de hoogvorm van zijn spits. Laatst bewees Gouiri zijn goudwaarde voor Nice op bezoek bij Clermont. Met zijn tweeklapper schonk hij de troepen van Christophe Galtier de zege, ondanks een zeer middelmatige prestatie.

Ondergewaardeerd bij Lyon

Gouiri speelt vandaag in Zuid-Frankrijk, nadat zijn opleidingsclub Lyon hem wegstuurde. Hij klopte als dertienjarige aan bij Lyon en tekende er in februari 2018 zijn eerste profcontract. Enkele maanden later scheurde hij de kruisband van zijn linkerknie, waardoor hij bijna zeven maanden aan de kant stond.

Eenmaal hersteld van zijn blessure, was hem geen minuut meer gegund in het eerste elftal van Lyon. Ook het daaropvolgende seizoen kreeg hij slechts weinig speelkansen. Hongerig naar speelminuten verliet Gouiri Lyon, waar hij slechts vijftien matchen speelde in drie seizoenen, en trok hij in de zomer van 2020 richting Nice.

Aan de Azurenkust krijgt en grijpt Gouiri zijn kans. Hij krijgt het vertrouwen van coach Patrick Vieira, ex-Lyonspeler, en wordt al snel incontournabel in de basiself van Nice. Na een overtuigend debuutseizoen in de Ligue 1 bevestigt de aanvallende middenvelder, die ook uitgespeeld kan worden op de linkerflank, in het vervolgseizoen en vormt hij een geducht aanvalstrio met Kasper Dolberg en Andy Delort.

Weldra international?

Zijn techniek met bal aan de voet, zijn afwerking en zijn polyvalentie maken van hem een complete speler, die al op de radar staat van menig Europese topclub. Met zijn transfer naar Nice was zeven miljoen euro gemoeid, nu is de marktwaarde van Gouiri gestegen naar 35 miljoen euro. Voor de Franse belofteninternational lijkt een selectie voor Les Bleus een logische volgende stap.

Hij kan nog kiezen om voor Algerije te spelen, maar de aanvaller hintte in juli al naar een plekje in de ploeg van Didier Deschamps: “Natuurlijk zit een selectie bij Les Bleus ergens in mijn hoofd”, vertelde hij. Als hij zo progressie blijft maken, zal zijn carrière binnenkort ongetwijfeld in een stroomversnelling geraken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top