Mythische vieringen: Jamie Vardy jent de fans van Crystal Palace met imitatie van adelaar

Premier League | Jamie Vardy, clubboegbeeld van Leicester City, viert zijn doelpunten gewoonlijk uitbundig in de Premier League. In 2019 ging hij nog een stapje verder en jende hij de supporters van Crystal Palace, die het – eerlijk is eerlijk – ook een beetje zelf gezocht hadden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 3 november 2019 ging Leicester op bezoek bij Crystal Palace. The Foxes waren op papier favoriet. Ze hadden een week eerder Southampton verpletterd met een historische score (9-0), waaronder een hattrick van Jamie Vardy. Maar de recente statistieken waren in het voordeel van The Eagles: Leicester leed vier opeenvolgende nederlagen tegen de club van Rode Duivel Christian Benteke.

De wedstrijd in Selhurst Park verliep redelijk evenwichtig. De troepen van Brendan Rodgers slaagden er nauwelijks in om open kansen te creëren. Het was voor een moment van opwinding wachten tot de tweede helft en een rake kopslag van verdediger Caglar Soyuncu even voor het uur.

De vlucht van de adelaar

Het moeilijkste was al achter de rug voor The Foxes. Twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd verdubbelden ze de score via de onvermijdelijke Vardy, na oogstrelend teamspel. De 32-jarige aanvaller vierde zijn doelpunt door ostentatief op en neer te springen en met zijn armen te wapperen, de vlucht van een adelaar nabootsend. Hij jende zo de supporters van Palace, een club die de adelaar als voornaamste clubsymbool draagt. Het moet gezegd dat de thuisfans Vardy ook niet gespaard hadden tijdens de wedstrijd.

Kleine wraakactie

Zoete wraak, moet Vardy gedacht hebben. De thuisaanhang trachtte de hele match lang om Vardy van zijn stuk te brengen met gezangen die verwezen naar het conflict tussen de vrouw van Wayne Rooney en die van Vardy – de eerste beschuldigde de tweede ervan om haar privé-informatie te hebben verkocht aan de media. Een relletje waar de tabloids al enkele weken van smulden.

Vardy schept er overigens een duivels genoegen in om de fans van de tegenstander te provoceren. Op 26 augustus jongstleden deed hij dat kunstje over, door zijn doelpunt tegen Wolverhampton (‘The Wolves’) te vieren met het imiteren van wolvengehuil voor de tribune van de bezoekende supporters.

Fan van deze serie? Herbeleef hoe 'DJ' Emile Heskey zijn doelpunt vierde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top