Antwerpse derby kleurt de 17de speeldag van de Jupiler Pro League

Jupiler Pro League |

Met Sinterklaas voor de deur kunnen de fans van de Jupiler Pro League dit weekend hun hart ophalen met twee derby's op de 17de speeldag: de derby van ’t Stad tussen Beerschot en Antwerp en dé Waalse derby tussen Standard en Charleroi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Speeldag 17 van de Jupiler Pro League begint op vrijdag om 20u45 met de verplaatsing van leider Union Saint-Gilloise naar STVV. Nu de Brusselaars de herfsttitel binnen hebben, willen ze op hun elan verdergaan en dromen ze ervan, de supporters dan toch, om nog lang te kunnen blijven feesten.

Geen makkie voor Brugge

Op zaterdag zal OHL, geheel in de lijn van de Leuvense traditie, alles in het werk stellen om KAA Gent om 16u15 uur het vuur aan de schenen te leggen. Om 18u30 staat vervolgens KV Oostende tegen KAS Eupen op het programma, terwijl Cercle Brugge op bezoek gaat bij KV Kortrijk. In het Gulden Sporen-stadion zullen de mannen uit het Venetië van het Noorden zeker tot het uiterste gaan om van de onderste regionen in het klassement weg te geraken.

Later op de avond, om 20u45 uur, neemt het fel geplaagde Club Brugge het op tegen RFC Seraing. De Metallo’s zouden de derde ploeg op rij kunnen worden, in alle competities bijeen, die punten van blauw en zwart gaat afsnoepen in het Jan Breydelstadion. Om niet opnieuw voor een extra golf van onrust te zorgen, zullen de troepen van Philippe Clement hun verantwoordelijkheid moeten nemen en hun kop moeten rechten na de optater tegen RB Leipzig.

Vlaamse én Waalse derby

Zondag openen Beerschot en Antwerp het bal, om 13u30, met de Antwerpse derby waarin de gemoederen altijd verhit zijn. Er wordt op en rond het veld spektakel verwacht. Om 16 uur neemt Anderlecht het in Lotto Park op tegen Zulte Waregem. Anderlecht moet winnen als de club de voeling met de top vier niet wil verliezen.

Om 18u30 uur wordt de hel van Sclessin in vuur en vlam gezet met de Waalse clash tussen Standard en Charleroi. De Luikse ploeg moet oppassen dat ze hun aartsrivalen geen plezier doet en niet te veel speculeert, anders zal ze zich snel in een situatie bevinden waarin ze niet meer weet hoe ze moeten reageren op de felle kritiek van hun fans. De laatste wedstrijd van de 17de speeldag wordt om 21u afgetrapt met een topduel tussen KV Mechelen en KRC Genk.

Het speelschema van speeldag 17:

Vrijdag 3 december

Zaterdag 4 december

Zondag 5 december

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top