KV Oostende is het slachtoffer van een mislukte zomermercato

Sport | KV Oostende is nog niet bekomen van de 1-7 nederlaag tegen Union SG, of er staat zondag met Royal Antwerp FC een nieuwe moeilijke wedstrijd op het programma. Het is tijd dat de zomeraanwinsten zich eindelijk gaan doorzetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Trainer Alexander Blessin valt niet te benijden. Hij bleef wel bij KVO, ondanks interesse van ploegen als Sheffield United en Standard. De Duitser deed het vorig jaar bijzonder goed met Oostende en was dé revelatie van het seizoen. Dat had echter gevolgen, want de club zag met Fashion Sakala (Rangers FC), Jack Hendry (Club Brugge), Arthur Theate (Bologna), Jelle Bataille (Royal Antwerp FC) en Andrew Hjulsager (AA Gent) tal van sterkhouders de club verlaten. Dat leverde ongeveer 15 miljoen euro op, aangezien Bologna een verplichte aankoopoptie heeft op Theate.

Aanwinsten voldoen (nog) niet

Jongens als Steven Fortes, Thierry Ambrose, Vincent Koziello, Zech Medley, Kenny Rocha Dos Santos en anderen kwamen naar de kust, maar halen niet het hoge niveau van hun voorgangers. Tegen Union SG zaten aanwinsten als Koziello, Medley en Dos Santos op de bank. Enkel Ambrose weet zich voorlopig goed staande te houden met 3 goals en 2 assists in 14 competitiematchen.

Oostende is één van de clubs binnen het netwerk van eigenaar The Pacific Media Group. AS Nancy en Barnsley maken er ook deel van uit. Dat heeft ook gevolgen voor de kustploeg. KVO haalde met Sieben Dewaele, Andrew Jung en Thomas Basila nog drie aanwinsten in huis. Zij werden meteen op huurbasis doorgesluisd naar Nancy. Of wat dacht u van deze transfer? Mickaël Biron ging van Nancy naar KV Oostende, om meteen terug te keren via een uitleenbeurt. Het roept de nodige vragen op over het transferbeleid van KVO, dat zich daarbij heel erg baseert op data. Vorig jaar pakte dat goed uit, dit seizoen een heel stuk minder.

Kritische Blessin

Blessin was na de 1-7 tegen Union SG alvast scherp voor zijn spelers én het bestuur. “Het is saai om opnieuw te herhalen dat we deze zomer te veel kwaliteit verloren", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. CEO Gauthier Ganaye was afgelopen zomer nochtans hoopvol. "De spelers die vertrokken, hebben enorme verdiensten voor de club en we moeten hen erkentelijk zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat de huidige kern zeker niet moet onderdoen", voorspelde hij toen.

Blessin kan gelukkig nog rekenen op Makhtar Gueye, die tot op heden 9 keer scoorde in 14 matchen. De spits, die een jaar geleden voor 1 miljoen euro overkwam van Saint-Etienne, is samen met Maxime D’Arpino (vorig jaar even op de radar van Anderlecht) één van de weinig overgebleven smaakmakers. De kans is groot dat beiden de volgende spelers zijn die de club komende zomer gaan verlaten. Ook Blessin lijkt niet zinnens om nog veel langer aan boord te blijven. Tegen Antwerp kan KVO maar best punten sprokkelen, anders dreigt het degradatiespook zijn intrede te doen.

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en KV Oostende deze zondag om 21u, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top