Convocatie via Reviewcommissie dreigt Bakic zuur op te breken; Bondsparket eist stevige straf

Sport | Marko Bakic (RE Moeskroen) heeft zich - via een videocall - moeten verantwoorden voor zijn ongepaste reactie tegen Youssef Challouk (SK Deinze). De Reviewcommissie had de middenvelder doorgestuurd naar het Bondsparket na het zien van de beelden van speeldag 11.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een stevig duel liepen de spanningen nogal hoog op tussen de twee en beide spelers werden daarop geconvoceerd via de Reviewcommissie. Bakic mocht zich dinsdag verantwoorden, maar kreeg na zijn uitleg een stevige reprimande van het Bondsparket.

De tuchtcommissie van de KBVB eiste een schorsing van drie speeldagen plus twee speeldagen met uitstel. Moeskroen liet meteen weten dat het niet akkoord ging met dat voorstel waardoor de zaak nu doorgeschoven wordt naar de Geschillencommissie.

Ongeacht de uitspraak zal Bakic niet mogen meespelen in de wedstrijd van zondag tegen Lierse Kempenzonen. Als de straf bevestigd wordt, dan mist Bakic ook nog de duels tegen KVC Westerlo en Lommel SK.

Over het schorsingsvoorstel voor Youssef Challouk (die ook opgeroepen werd voor dezelfde fase), is het nog even wachten op meer info.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top