Battle of the Belgians in de Bundesliga: Wolfsburg krijgt Borussia Dortmund over de vloer

Sport | Speeldag 13 in de Duitse Bundesliga serveert op zaterdag 27 november een leuk en pittig duel tussen Wolfsburg en Borussia Dortmund. In theorie komen er in deze partij heel wat Belgen tegenover elkaar te staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na twaalf gespeelde wedstrijden hoeft het niet te verwonderen dat Bayern München aan kop staat van het klassement in de Bundesliga. De Beierse topclub leidt met een puntentotaal van 28. De enige ploeg die momenteel het tempo van de Rekordmeister kan volgen, is Dortmund. De Borussen tellen amper één puntje minder. 

En wil Dortmund in het kielzog blijven van Bayern, dan moet er aanstaande zaterdag om 15u30 gewonnen worden bij Wolfsburg. Dit betekent dat maar liefst zeven Belgen potentieel in actie zouden kunnen komen. Bij Dortmund vertoeven namelijk Axel Witsel, Thomas Meunier en Thorgan Hazard. Bij Wolfsburg behoren Koen Casteels, Aster Vranckx, Dodi Lukebakio en Sebastiaan Bornauw tot de kern. 

Lukebakio miste nog niks

Vier Belgen dus bij Wolfsburg, maar eentje mogen we reeds schrappen. Koen Casteels zal namelijk niet tussen de palen staan vermits de doelman geveld is door het coronavirus. Het wordt het eerste duel dit seizoen dat Casteels aan zich voorbij ziet gaan. Van de Wolfsburg-Belgen wist ook Lukebakio nog geen match te missen. Scoren lukte nog niet, twee assists uitdelen wel. 

Vranckx kampte in het begin van het seizoen met een blessure, maar begint zich stilaan op de kaart te zetten. Onder Mark van Bommel mocht de jonge ex-middenvelder van KV Mechelen reeds debuteren. Maar ook onder de nieuwe coach Florian Kohfeldt krijgt hij kansen. 

Bornauw tot slot moet afrekenen met stevige concurrentie op zijn plek. Met Maxence Lacroix en John Brooks bezit Wolfsburg over een van de beste centrale duo’s in de Bundesliga. Toch kreeg hij al 470 speelminuten dit seizoen. 

Witsel incontournable

Wat de Dortmund-Belgen betreft is Axel Witsel de absolute patron. Witsel miste nog geen enkele match dit seizoen en moest in amper twee matchen eerst toekijken vanop de bank. Net als bij de Rode Duivels is Witsel een van de eerste namen op het blad van de coach. 

Voor Meunier en Hazard was de start van de competitie wat moeilijker. Meunier zag zijn voorbereiding verstoord vanwege een coronabesmetting, Hazard geraakte maar moeilijk in het ritme na een enkelblessure. Hun eerste optredens waren niet vlekkeloos en zorgden hier en daar voor wat kritiek. Intussen hebben beide heren hun niveau weer opgekrikt, vermits Meunier wat assists heeft afgeleverd en Hazard nog eens kon scoren. 

Helaas voor de Belgische voetballiefhebber zal het topduel tussen Wolfsburg en Dortmund ook geen Hazard in petto hebben. Net als Casteels kwam hij met een coronabesmetting terug naar Duitsland.

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Programma speeldag 13 in de Bundesliga op Eleven Sports

Zaterdag 27 november

Zondag 28 november

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top