AC Milan staat met rug tegen de muur en mag niet verliezen tegen Atlético Madrid

Sport | De fans van AC Milan moesten er lang op wachten, maar dit seizoen neemt de ploeg eindelijk terug deel aan de Champions League. Toch zette de ploeg tot nu toe nog geen schitterende prestatie neer, na vier speeldagen tellen de Milanezen slechts één punt. In tegenstelling tot Atlético Madrid lijken de Italianen hun goede vorm nog niet terug te vinden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AC Milan hoopte op een goede terugkeer in de grootste Europese voetbalcompetitie, maar de supporters blijven tot nu toe op hun honger zitten. In vier wedstrijden kon Milan enkel tegen Porto op de vierde speeldag één punt in de wacht slepen. Met één punt op twaalf staat de ploeg uit de Italiaanse modestad op de laatste plaats in Poule B. Daarin leidt Liverpool met twaalf punten, gevolgd door Porto en Atlético Madrid met respectievelijk vijf en vier punten.

Als de Italianen kans willen maken op een overstap naar de Europa League, dan zullen ze meer punten moeten pakken in de volgende wedstrijden. Om te overwinteren in de Champions League heeft de ploeg zelfs een zes op zes nodig. Het moet met andere woorden woensdag winnen tegen Atlético Madrid. Bij een nederlaag zit het Europese seizoen van AC Milan er al op. 

Krijgt Milan een kans dankzij het verzwakte Atlético?

De wedstrijd vindt plaats in Madrid en er staat zoals gezegd veel op het spel. In de heenwedstrijd won Atlético met 1-2. Terwijl de Milanezen de score openden, moesten ze later een rode kaart van Kessié dulden. Na een waanzinnig slot van de wedstrijd gingen de Spanjaarden alsnog met de drie punten naar huis. Griezmann (84) en Luis Suarez via een penalty (90+7) keerden de wedstrijd in het voordeel van Atlético. 

Voor de terugwedstrijd moet Atlético het wel zonder enkele sterspelers stellen. Marcos Llorente, Thomas Lemar en João Félix zijn niet beschikbaar vanwege een blessure en daar kunnen de Italianen van profiteren. Maar is dat voldoende om met de drie punten naar Milan terug te keren?

Grote druk

Helaas moet ook Milan het zonder enkele sterkhouders stellen. Davide Calabria en Fikayo Tomori liggen in de ziekenboeg, daar moet Stefano Pioli dus een alternatief voor vinden. Gezien de huidige vorm van zijn ploeg, dat één keer verloor en twee keer gelijkspeelde in de laatste drie wedstrijden, kan AC Milan zich absoluut geen volgende nederlaag permitteren. De Milanezen hebben hierna enkel nog een wedstrijd tegen Liverpool te spelen. Die eindigen normaliter sowieso als eerste in de poule waardoor het voor Milan moeilijk wordt om die wedstrijd te winnen. Enkel een overwinning tegen Atlético kan dus hun redding zijn. De druk die op de schouders van Saelemaekers, Ibrahimovic en de anderen ligt, is gigantisch. 

Het programma voor aanstaande woensdag 24 november

Volg de UEFA Champions League, inclusief de wedstrijd tussen AC Milan en Atletico Madrid op 24 november vanaf 20u50, het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top