Anderlecht wil volgende stap zetten richting eerste prijs in vijf jaar

Voetbal | RSC Anderlecht presteert zeer wisselvallig in de competitie, waardoor een landstitel wellicht niet voor dit seizoen zal zijn. De Brusselaars maken in de Beker van België misschien wel het meeste kans op succes, aangezien dat de kortste weg is naar een hoofdprijs. De Brusselaars moeten dinsdag in de 1/8ste finales Seraing proberen uit te schakelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht wacht al sinds 2008 op bekersucces, toen de Belgische recordkampioen de bekerfinale tegen AA Gent (3-2) winnend wist af te sluiten. De laatste finale van RSCA dateert van 2015 tegen Club Brugge (2-1 verlies). Vorig jaar eindigde het bekeravontuur in de kwartfinales tegen Racing Genk. Anderlecht is dus allerminst een bekerploeg. Club Brugge (19) en Standard (18) haalden vaker een bekerfinale dan paars-wit (13). RSCA won er 9, Standard 8 en Club Brugge 11.

Uitgelezen kans

Voor Anderlecht is de Croky Cup dit seizoen de enige kans op een prijs. In de Jupiler Pro League draait het vierkant en de Brusselaars wacht een stevige inhaalrace om de Champions' Play-Offs te halen. Een 35ste landstitel zal er ook in deze voetbaljaargang niet komen. De beker is daardoor bijzonder belangrijk voor de fiere Brussels club. Royal Antwerp FC ligt al uit het toernooi en aangezien KRC Genk en Club Brugge elkaar partij geven, sneuvelt er dus al zeker één topclub in de 1/8ste finales. Dat opent dus perspectieven voor Anderlecht, al moet het dan wel een goed niveau halen.

Anderlecht kan wel met vertrouwen naar Seraing afzakken, want in de competitie won het eerder dit seizoen in het Lotto Park met 3-0 van de Waalse promovendus. Isaac Kiese Thelin (ondertussen al vertrokken), Sergio Gomez en Francis Amuzu waren de schutters van dienst.

Hoedt & co zijn aan zet

In eigen huis is Seraing echter een te duchten tegenstander. AA Gent bleef er in de Jupiler Pro League steken op een draw (0-0) en KV Mechelen ging er met 1-0 onderuit. Anderlecht heeft op zijn beurt geen goed parcours weten af te leggen op verplaatsing. In de competitie kon het enkel winnen bij Cercle Brugge en Standard. Aangezien het zeer stroef verloopt in de competitie, is het aan ervaren spelers als Hendrik Van Crombrugge, Wesley Hoedt, Kristoffer Olsson, Lior Refaelov en Benito Raman om de ploeg bij de hand te nemen.

Voor Anderlecht is de beker dus ook een kans op een prijs. De club kent zeer moeilijke jaren en het wist al sinds 2017 geen beker meer te winnen. Dat is ongezien lang voor een club van die allure. In dat jaar won RSCA de landstitel en de supercup. De fans en iedereen binnen Anderlecht smachten naar een prijs. Kunnen ze tegen Seraing een eerste stap richting wederopstanding zetten?

Bekijk RFC Seraing - RSC Anderlecht op dinsdag 30 november om 20u30 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top