Vindt Niels Nkounkou eindelijk zijn draai bij Standard?

Voetbal | De linksback Niels Nkounkou, die door Everton aan Standard werd uitgeleend, moet sinds half september de verdediging van Standard versterken. Voorlopig blijft het echter wachten tot hij zijn talent volledig ontplooid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen seizoen kwam de kern van Standard op verschillende vlakken tekort. Vooral het gebrek aan diepgang spande vorig seizoen de kroon. Terwijl Nicolas Gavory twee seizoenen geleden nog schitterde, kon hij vorig en dit seizoen weinig potten breken. Zowel Philippe Montanier als Mbaye Leye konden het gebrek aan een goede linksback niet oplossen en met Leye aan het stuur werden de prestaties van de Rouches zelfs nog slechter. 

Dat er zich een oplossing opdrong, dat stond buiten kijf. De Luikse directie richtte haar pijlen op Niels Nkounkou en kon een huurcontract voor de jonge speler versieren bij Everton. Hij speelde een eerste wedstrijd tegen Seraing en verliet de ploeg van huidig coach Luka Elsner sindsdien niet meer. Hoewel hij in zijn eerste wedstrijden niet echt kon overtuigen, raakt hij de laatste wedstrijden steeds meer in vorm. 

Slecht tegen Mechelen, schitteren tegen Eupen

Het debuut van de 21-jarige Fransman kunnen we gemakkelijkst symboliseren door zijn prestatie in de wedstrijd tegen Mechelen uit te lichten. Net als zijn teamgenoten kon hij de aanvallers van Mechelen niet stoppen, waarna toenmalig coach Mbaye Leye hem al na dertig minuten inwisselde voor Peeters. Nkounkou verloor zijn geloof in de coach echter niet en bleef het beste van zichzelf geven. Helaas bleef Nkounkou ook toen Elsner aantrad als opvolger van Leye matig presteren. Pas eind november, tegen Eupen, kon de Fransman zijn talent ten volle etaleren. Vooral aanvallend liet Nkounkou zien dat hij technisch én tactisch veel te bieden heeft. Bovendien speelde de atleet ook verdedigend sterk, wat tot nu toe soms een probleem was. 

Eindelijk een opwaartse spiraal?

Geleidelijk aan werd de verdediging van Standard niet meer zonder pardon weggespeeld. De stabiliteit keerde terug, onder meer dankzij de terugkeer van Dussenne, Laifis en Bokadi. Bovendien is het geen geheim dat de komst van Elsner de jonge Fransman een boost gaf. Het is nog af te wachten of Nkounkou tijdens de bekerwedstrijd tegen Beerschot opnieuw de kans grijpt om zijn talent te tonen en zo het vertrouwen op te bouwen. Standard moet het nu opnemen tegen een club uit eerste klasse, Elsner zal daarom zijn best mogelijke team samenstellen. Of dat met of zonder Nkounkou is, valt nog af te bezien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top