Deniz Undav en Union SG razen doorheen de Jupiler Pro League

Sport | De vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League is achter de rug. Zoals elke maandag maakt Pickx Sports de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend bekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Deniz Undav

Scoorde hij drie of vier goals tegen KV Oostende? Op het eerste gezicht zou Deniz Undav vier goals achter zijn naam mogen schrijven, ook al verdiende Dante Vanzeir ook wel een doelpuntje. Toch was Undav zijn aandeel in de zevende treffer van Union ook bijzonder groot. Undav was weer outstanding bij de pletwals die Union was aan de kust. Met 14 goals en 9 assists is de Duitse aanvaller aan een sensationeel seizoen bezig in Eerste Klasse A. Union telt nu al zeven punten meer dan eerste achtervolgers Antwerp en Club Brugge en als ze dit niveau blijven aanhouden, zou de Brusselse club wel eens een sensationeel verhaal kunnen schrijven. De herfsttitel hebben ze alvast binnen.

Het doelpunt van het weekend: Rob Schoofs

Er vielen dit weekend enkele prachtige doelpunten te bewonderen, zoals onder meer het mooie doelpunt van Gerald Kilota voor Seraing. De keuze viel echter op de geniale ingeving van Rob Schoofs. De middenvelder bood KV Mechelen afgelopen vrijdag de drie punten aan tegen Club Brugge, waar Schoofs Rode Duivel Simon Mignolet met een heerlijke lob wist te verschalken. Er was achteraf wat kritiek op de tussenkomst van ‘Big Si’, maar niemand had verwacht dat Schoofs met dergelijke ingeving zou uitpakken. Dankzij dit wondermooie doelpunt blijft KV Mechelen het goed doen en staat het momenteel op een zeer knappe vierde plaats.

Het cijfer van het weekend: 0

We hadden de 7 punten voorsprong van Union, in combinatie met de 7 goals die ze scoorden tegen Oostende, kunnen aanhalen. Of het einde van de reeks van 69 dagen zonder overwinning voor Standard. Het meest opvallende cijfer viel bij aanvang van Anderlecht-KV Kortrijk te noteren. Voor het eerst in tien jaar startte Anderlecht een competitiewedstrijd zonder een eigen jeugdproduct. Vincent Kompany lanceerde bij zijn komst nog de slogan ‘Trust the Process’, maar de talenten van Anderlecht zitten nu in de wachtkamer. Het zorgde alvast niet voor betere resultaten…

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top